The impact of human resource planning on financial performance in banking sector: Study on registered commercial banks in the private Iraqi market
İnsan kaynakları planlamasının bankacılık sektöründe finansal performans üzerine etkisi: Özel Irak piyasalarındaki kayıtlı ticari bankalar üzerine çalışma
- Tez No: 701789
- Danışmanlar: PROF. DR. ENVER ALPER GÜVEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İnsan kaynakları planlaması, Finansal performans, Ücret ve ödül sistemi, İşe alma ve seçme, Human resource planning, Financial performance, Compensation and rewards system, Recruitment and selection
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Gedik Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi (İngilizce) Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu çalışma, insan kaynakları planlamasının Irak bankalarının finansal performansı üzerindeki etkisini araştırmayı amaçlamıştır. Bu amaca ulaşmak için, iki büyük Irak bankasında çalışan seçilmiş bankacılar arasında bir anket anketi tasarlanmış ve dağıtılmıştır. 116 anket dağıtıldı, 16 vaka cevap şansı nedeniyle düştü. Sonuç olarak, veri analizi için 100 yanıt tutuldu, araştırmacılar, etkin insan kaynakları planlama unsurları ile Irak bankalarının finansal performansı arasında pozitif bir korelasyon ilişkisi olduğunu buldular. İnsan Planlama Kaynağı, İşe Alım ve Seçim, Ücret ve Ödül Sistemi, Eğitim ve Gelişim, Kariyer Planlama ve Finansal Performans arasında pozitif bir ilişki vardır. Eğitim ve Gelişim, Kariyer Planlama ve Finansal Performans, Irak bankalarının finansal performansını olumlu bir yöne taşımaktadır. Çalışma, bu sektörün karar vericilerinin bankalarının stratejik insan kaynakları planlama programlarını benimsemelerini tavsiye etti.
Özet (Çeviri)
The goal of this study was to see how human resource planning affected the financial performance of Iraqi banks. A survey questionnaire was prepared and distributed among chosen bankers working in two large Iraqi banks in order to achieve this goal. A total of 116 questionnaires were issued, with 16 instances being eliminated due to a lack of responses. As a consequence, 100 replies were kept for data analysis. The researchers discovered that good human resource planning aspects and the financial performance of Iraqi banks had a favorable link. Human Resource Planning, Recruitment and Selection, Compensation and Rewards System, Training and Development, Career Planning, and Financial Performance all have a favorable association. The majority of the sample respondents believe that the combination of Human Resource Planning, Recruitment and Selection, Compensation and Rewards System, Training and Development, Career Planning, and Financial Performance helps Iraqi banks improve their financial performance. The report advised that decision-makers in this industry embrace their banks' strategic human resource planning strategies.