Özel sağlık sigortası
Private health insurance
  1. Tez No: 702369
  2. Yazar: MELİH ŞİRİN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KÜBRA YETİŞ ŞAMLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Sigortacılık, Law, Insurance
  6. Anahtar Kelimeler: Özel Sağlık Sigortası, İhtiyari Sigorta, Tamamlayıcı Sigorta, Teminat, Sigorta Sözleşmesi, Private Health Insurance, Optional Insurance, Supplementary Insurance, Coverage, Insurance Contract
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
Bu çalışmada özel sağlık sigortası, Türk Ticaret Kanunu'nda 1511 ilâ 1519 maddeler arasında yer alan hastalık ve sağlık sigortasına ilişkin hükümler ile Özel Sağlık Sigortası Yönetmeliği çerçevesinde incelenmiştir. Türk hukuk sisteminde özel sağlık sigortasının yeri ve türleri ile özel sağlık sigortasına ilişkin sözleşme irdelenmiştir. Özel sağlık sigortasına ilişkin teminatın kapsamı ve taleplerin ileri sürülmesi çalışma kapsamına dâhil edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, private health insurance was examined within the scope of the provisions on sickness and health insurance in the Turkish Commercial Code between articles 1511 and 1519 and the Private Health Insurance Regulation. The place and types of private health insurance in the Turkish legal system and the contract regarding private health insurance have been examined. The scope of the coverage of private health insurance and the claim of claims are included in the scope of the study.