The role of artificial intelligence in digital marketing on retail sector
Dijital pazarlamada perakende sektöründe yapay zekanın rolü
  1. Tez No: 702719
  2. Yazar: AICHA FATMA ZITOUNI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FİGEN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlama, Yapay Zeka, Robot, Büyük Veri, Makinelerin Öğrenimi, Marketing, Artificial Intelligence, Robot, Big Data, Learning of Machines
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Dijital dönüşüm şu anda her yerde. Şirketlerde, hükümetlerde ve konferanslarda bulunabilir. Dijital dönüşüm etrafındaki değişimler devam ettikçe kafa karışıklığı da artıyor. Dijital dönüşümün arkasındaki kavram, bir süreci daha verimli veya etkili hale getirmek için teknolojinin nasıl yeniden yapılandırılacağıdır. Bu sadece mevcut bir hizmeti dijital bir versiyona dönüştürmekle ilgili değil, aynı zamanda onu geliştirmekle ilgili. Dijital dönüşüm, dijital teknolojiler ve veriler tarafından yaratılan fırsatlardan yararlanmayı amaçlayan organizasyonel faaliyetlerin genel bir dönüşümünü ifade eder. Bu, şirketlerin iş modellerini derinden dönüştürmesini gerektiriyor. Bu dönüşümlerden biri olan Yapay Zeka (AI) son yıllarda çok ses getirdi, fakat halen üzerinde durulması ve izlenmesi gereken bir trend çünkü nasıl yaşadığımız, çalıştığımız ve oynadığımız üzerindeki etkileri henüz erken aşamalarda olduğu için izlenmeye devam ediyor. Ek olarak, Makine Öğrenimi dahil olmak üzere diğer AI dalları da gelişmiştir. Sağlıktan savunmaya, son yılların gözdesi olan hemen her sektörde akıllı robotlar ve AI kullanılmaya başlanmıştır. Bu sorunun cevabı henüz araştırılmaya başlansa da yakın gelecekte en önemli konulardan biri olacağını tahmin etmek zor değil. Bu çalışmada bu sorunun kesin cevabı aranmakta, yapay zekanın pazarlama stratejilerindeki yeri ve geleceğine değinilmektedir. Çalışmanın akademik dünyaya da katkı sağlamasının yanı sıra. yapay zeka çalışmalarında da faydalı olacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
Digital transformation is everywhere at the moment. It can be found in companies, governments, and at conferences. As the type around digital transformation continues to persist, the confusion also increases. The concept behind digital transformation is how to use technology to remake a process so that it becomes more efficient or effective. It's not just about changing an existing service into a digital version but improving it. Digital transformation refers to an overall transformation of organizational activities aimed at leveraging opportunities created by digital technologies and data. This requires companies to profoundly transform their business models. one of these transformations is Artificial Intelligence (AI) has already received a lot of buzz in recent years, but it continues to be a trend to watch because its effects on how we live, work and play are only in the early stages. In addition, other branches of AI have developed, including Machine Learning. How the artificial intelligence and smart robots are taking their place in almost every sector, which is the favorite of recent years, in all sectors? Although the answer to this question has just begun to be researched, it isn't difficult to predict that it will be one of the most important issues in the near future. The answer of this question is sought in this study, the role of artificial intelligence in digitil marketing strategies are mentioned. In addition to the fact that the study contributes to the academic world, it is thought that it will also be useful in artificial intelligence studies.