Investigation of a MPPT based solar pv application used for home energy management systems
Ev enerji yönetim sistemleri için kullanılan MPPT tabanlı güneş PV uygulamasının incelenmesi
- Tez No: 703388
- Danışmanlar: PROF. DR. NEDİM TUTKUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: MPPT, Fuzzy Mantık kontrolör, Güneş Işınımı, PV Sistemleri, Algoritmalar, MPPT, Fuzzy Logic Controller, Solar Irradiance, PV Systems, MPPT Algorithms
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
Fotovoltaik enerji, doğası gereği yenilenebilir, yeşil ve çevre dostu olması nedeniyle oldukça ümit vericidir. Bu tezde, Maksimum Güç Noktası İzleme (MPPT) Algoritmasına dayalı artımlı iletkenlik yöntemine sahip itmeli çekme dönüştürücüsünden daha verimli olan anahtarlama besleme topolojisi kullanan izole edilmiş bir fotovoltaik (PV) sistemlerin tasarımı ve analizi sunulmuştur. DC-DC dönüştürücüler ve MPPT algoritmalarıyla beslenen akıllı kontrolörler, olay enerjisinin maksimum çıkarılmasını sağlamak için kullanılır. Önerilen metodoloji, PV modüllerinin güç çıkışını optimize etmenin yanı sıra DC / AC ters çevirme için izolasyon ve yüksek dc kazancı elde etmek için anahtarlamalı güç kaynağı dönüştürücüsüne dayanan artımlı yöntem MPPT tekniklerini kullanır. Bu araştırma çalışması aynı zamanda LCL filtre tasarımı ile PWM kapalı döngü kontrol analizine sahip tek fazlı invertörü sunar. Bu araştırma çalışmasında, 25 ° C sıcaklıkta ve 1000 W / m2 ışınımda açık devre gerilimi 59.9V ve kısa devre akımı 5.49A olan 375 watt Türk güneş paneli varsayılmıştır. Gerilimler MPPT algoritması aracılığıyla izlenir ve bu gerilimler, yükseltici dönüştürücü aracılığıyla 330V DC'ye yükseltilir, daha sonra bu gerilimler, bulanık mantık gerilim kaynağı çevirici aracılığıyla 220 volt AC'ye çevrilir. Önerilen metodoloji MATLAB / Simulink'te simüle edilmiştir. Simülasyon sonuçları, önerilen metodolojinin MPPT'yi verimli bir şekilde izleyebildiğini doğrulamaktadır.
Özet (Çeviri)
Photovoltaic energy is highly promising because of its renewable, green and environment friendly in nature. In this thesis, design & analysis of an isolated photovoltaic (PV) systems using switching supply topology which is more efficient than the push pull converter with incremental conductance method based Maximum Power Point Tracking (MPPT) Algorithm is presented. DC-DC converters along with intelligent controllers fed with MPPT algorithms are used to ensure the maximum extraction of incident energy. The proposed methodology utilizes incremental method MPPT techniques based upon switching power supply converter to optimize the power output of PV modules as well as to achieve isolation and high dc gain for DC/AC inversion. This research work also presents the single-phase inverter with PWM close loop control analysis with LCL filter design. Turkish solar panel of 375-watt is assumed in this research work which have an open circuit voltage 59.9V and short circuit current 5.49A at 25°C temperature and 1000 W/m2 irradiance. The voltages are tracked, through MPPT algorithm, and these voltages are boost to 330V DC through boost converter, then these voltages are inverted into 220-volt AC through fuzzy logic voltage source inverter. The proposed methodology is simulated in MATLAB/Simulink. Simulation results verify that the proposed methodology can efficiently track the MPPT.