FOURIER DÖNÜŞÜMLERİ
Fourier transforms
  1. Tez No: 703429
  2. Yazar: ABBAS HUSSEIN AHMED BAKAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLSÜM ULUSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Fourier dönüşümü, Schwartz uzayı, Genelleştirilmiş anlamda Fourier dönüşümü, Tempered dağılımlar, Dağılımların Fourier dönüşümü, Fourier transform, Schwartz space, Fourier transform in Generalized Sense, Tempered distributions, Fourier transform of distributions
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu tez yedi bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde daha sonraki bölümlerde gerekli olan temel kavramlar ve tanımlar verilmiştir. Üçüncü bölümde, uzayında Fourier dönüşümü ve bu dönüşümlerle ilgili temel tanım ve teoremler verilmiştir. Dördüncü bölümde, uzayında Fourier dönüşümü incelenmiş ve teorisi ve inversiyon formülü tanıtılmıştır. Beşinci bölümde, Schwartz uzayında genelleştirilmiş anlamda Fourier dönüşümü tanıtılmıştır. Altıncı bölümde ise dağılımlar ve Fourier dönüşümü, dağılımların yakınsaklığı, tempered dağılımlar ve tempered dağılımların Fourier dönüşümleri verilmiştir. Yedinci ve son bölüm ise sonuç ve öneriler için ayrılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of seven chapters. The first chapter is devoted to the introduction and general information about thesis are given. In the second chapter, basic concepts and definitions which are needed in the further chapters are given. In the third Fourier transform in space and properties of Fourier transforms are introduced. Basic definitions and theorems about this space and examples are given. In the fourth chapter, Fourier transform in space and and Theory and Inversion Formula are introduced. Basic definitions and theorems about this space and examples are given. In the fifth chapter, Fourier transform in Schwartz space and Fourier transform in Generalized Sense. In the six chapter, distributions and Fourier transform, convergence of distributions, tempered distributions and Fourier transforms of tempered distributions are given. The seven and last chapter is devoted to the conclusion and suggestions.