Akşehir Arkeoloji Müzesi'nde yer alan Roma Dönemi sikkeleri
Roman Period coins in Akşehir Archeology Museum
  1. Tez No: 703961
  2. Yazar: ÖMER CAN TAŞPINAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET TOLGA TEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Arkeoloji, Archeology
  6. Anahtar Kelimeler: Akşehir Müzesi, Roma, Geç Roma, Sikke, Nümizmatik, Akşehir Museum, Roman, Late Roman, Coin, Numismatics
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Arkeoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Klasik Arkeoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 216
Özet
Bu yüksek lisans tez çalışmasında Konya İli, Akşehir İlçesi'nde yer alan Arkeoloji Müzesi sikke envanterinin Roma Dönemi sikkeleri incelenmiştir. Yapılan incelemelerde Roma Cumhuriyet Dönemi'nden Geç Roma Dönemi'ne kadar üretilen sikke örneklerine rastlanmış ve bu örneklerin tespitinde antik kaynaklar, yurtiçi ve yurtdışı sikke katalogları, modern ve elektronik kaynaklar kullanılmıştır. Kaynaklardan elde edilen bilgiler doğrultusunda müze bünyesinde bulunan sikkeler dönemsel ve üretim yeri olarak kategorize edilmiş ayrıca Roma Dönemi sikke basımına ilişkin çıkarımlar yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this master thesis study, the Roman period coins of the coin inventory of the Archeology Museum in the Akşehir District of Konya were examined. In the examinations, samples of coins produced from the Roman Republic Period to the Late Roman Period were encountered and ancient sources, coin catalogs, modern and electronic sources were used in the determination of these samples. In line with the information obtained from the sources, the coins in the museum were categorized as periodical and production place, and inferences were made about the Roman Period coinage.