The American dream and the misconception of love: A paralleled study of the Great Gatsby and Maggie: A Girl of the Streets
Amerikan rüyası ve aşk yanlış anlamı: The Great Gatsby ve Maggie: A Girl of the Streets
  1. Tez No: 703986
  2. Yazar: ABDULLAH ABDULHAQ HUSSEIN ALAABED
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALI MOHAMMADI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Gabya, Maggie, Marksizm, Sosyal çatışma, Amerikan Rüyası, Aşk Yanılgısı, Gatsby, Maggie, Marxism, Social conflict, The American Dream, The Love Misconception
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Amerikan rüya, edebi eserlerde sıkça tartışılan düşüncelerden biridir, bu da karakterlerin oluşumu ve gelişimi üzerinde büyük etkisinin sebebiyle, Amerikan Rüya , aşkın yanlış anlaşılmasıyla üst sınıra ulaştı, Bu araştırma, bu kavramı kapitalistler tarafından yaratılan ve geliştirilen bir ideoloji olarak incelemektedir, ilave olarak bu araştırma Amerikan Rüyası'nın sadece bireylerin kaderine yansımalarını değil, özellikle romanda ortaya çıkan aşk yanılsaması ile kaçınılmaz bağlantı üzerinden topluma yansımalarını da yansıtmaktadır,edebi eserlerin Fitzgerald's The Great Gatsby and Stephen Crane's Maggie: A Girl of The Streets bu da Marxist görüşünü kullanarak gerçekleştirilmektedir. Bu araştırmaya ek olarak Fitzgerald'ın Gatsby'si ve Crane'in Maggie'si üzerine Marksist bir karşılaştırmalı bir çalışma sağlamaya çalışır, Ayrıca, ikinci bölüm hem Fitzgerald'ın Gatsby'sindeki hem de Crane'in Maggie'sindeki Marksist ilkelerini açıklar, ve bu çalışma sosyal ve ekonomik konuların gelişimini The Great Gatsby ve Maggie: A Girl of The streets arasındaki farkı inceleyerek göstermektedir, ayrıca bu çalışma İki romandaki olayları Marksist ilkeleri ve edebiyat arasındaki ilişkiyi izah ederek analiz eder, üçüncü bölüm, her romanın olay, ortam ve özelliklerinin Crane ve Fitzgerald tarafından iki edebi eserde yaygın olarak uygulanan temaları ve sembolleri adamakıllı göstermektedir.
Özet (Çeviri)
American Dream is one of the notions that has been frequently discussed in literary works due to its inevitable impacts especially on the formation and development of characters. The American Dream culminated in the misconception of love. This paper explores this concept as an ideology that was created and developed by the capitalists. Furthermore, the study reflects the repercussions of American Dream not only on the individuals' fate, but on society notably through its inevitable linkage with love misconception that this study unveils in Fitzgerald's The Great Gatsby and Stephen Crane's Maggie: A Girl of The Streets via Marxist lenses. Besides, this inquiry attempts to provide a Marxist comparative study of the Fitzgerald's Gatsby and Crane's Maggie. Also, the second chapter demonstrates Marxism's fundamentals in both Fitzgerald's Gatsby and Crane's Maggie. Besides, this study depicts the development of the social and economic issues. It explores these aspects by shedding the light on the differences between The Great Gatsby and Maggie: A Girl of The streets. Moreover, it analyzes the events of both novels through clarifying the relationship between Marxism and literature. Additionally, the third chapter illustrates how the events, environment and features of each novel were depicted by Crane and Fitzgerald by means of the themes and symbols widely applied in the two literary works.