Mortgage kredi kullanımı ve konut satışı ilişkisi
Relation use of housing loan and housing sales
  1. Tez No: 704385
  2. Yazar: OKAN DİLEKOĞLU
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NURGÜN KOMŞUOĞLU YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Mortgage, Kredi, Ekonomi, Faiz, Banka, Gayrimenkul, Tüketici, Mortgage, Credit, Economy, Interest, Bank, Real Estate, Consumer
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu tezde insanın en temel ihtiyacı olan barınma ihtiyacını karşılamak için geçmişten günümüze yapılan çalışmalar ve geliştirilen sistemler hakkında bilgi verilecektir. Geçmiş dönemlere baktığında her dönem insanlar barınmak için yapılar üretmiş ve üretilen yapıların inşası ve finansman yöntemi her dönem farklılık göstererek değişerek ve gelişerek şu an ki mortgage sisteminin oluşmasına katkı sağlanmıştır. Mortgage sistemine tüketiciler neden ihtiyaç duyar, sistemden beklentileri nelerdir ve hangi sebeplerle tüketici sisteme dahil olacaktır gibi soruların cevabını bulabileceğiniz tez de aynı zamanda sistemin avantaj ve dezavantajlarını anlamanızı sağlayacak bilgiler aktarılacaktır. Dünya'da, Avrupa'da ve ülkemizde mortgage sistemine neden ihtiyaç duyulmuştur sorusunun yanında tarihçesinden, uygulanma şeklinden bahsederek karşılaştırmalar yapılacaktır. Mortgage sistemini uygulayan ülkeler arasında farklılıkların sebeplerinin nedeni araştırılarak faiz oranlarının değişkenlik sebepleri incelenecek ve tüketiciye aktarılarak bilgi sahibi olması hedeflenmiştir. Mortgage sistemine dahil olacak tüketici ve finans kurumlarının kendilerini güvenceye alacakları mortgage sistemindeki sigortacılık tanımından, çeşitlerinden bahsedilecek ve her iki tarafında kendisini güvenceye alabileceği mortgage sisteminin vazgeçilmezi olan sigorta türleri anlatılarak sistemin sorunsuz çalışması için gerekli tedbirlerin üstünde durulacaktır. Mortgage sistemindeki birincil ve ikincil piyasaların neler olduğunu, sistemin neden iki piyasadan oluştuğu inceleyip, bu piyasaların birbiri ile bağlantılı olup olmadığını inceleyerek tüketiciye bilgi vereceğim. Mortgage sistemine dahil olmak isteyen tüketicilerin finans kurumlarından kredi kullanırken karşılaşacağı risk grupları ve kredi çeşitlerini anlatılacaktır. Bu anlatım doğrultusunda tüketicinin kendisine uygun kredi çeşidini seçmesi hedeflenmektedir. Tüketici kendine uygun krediyi seçmesine rağmen ödeyememesi ya da erken ödeme yapıp krediyi kapatması durumunda kendisini ve finans kurumunu bekleyen risk unsurları ele alınacaktır. Araştırmanın sonucunda mortgage kredi sistemine dahil olan tüketicinin konut satış rakamını nasıl etkilediğini konut faiz oranları ve konut satış adetlerinden bahsettilmiştir ve bölüm 5'teki sayısal veriler ile göstermektedir. Yukarıda bahsedilen unsurlara istinaden ülkemizdeki 2013-2020 yıllı arasındaki 10 büyük ilde yapılan konut satışı rakamlarının faiz oranı arasındaki ilişki incelenecektir. Bu inceleme korelasyon analizi kullanılarak yapılacaktır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, information will be given about the studies and studies to be done about the housing design that is about to be reviewed. In his view of the past periods, the peoples of his period produced structures for sheltering, and its construction and completion method with round-trip shows in each period and the round-trip round-trip process. It needs the use of vehicles for the mortgage, it is designed from the system and with which vehicles it will be included in the system. Comparisons by mentioning the history, the way of application, from the world due to the use of mortgages in Europe and in the world. It is aimed to have information that will be examined and transferred by showing the reasons for the place among the schools that implement the mortgage system. Mortgage will be comprehensively explained for the work to be done from insurance systems, which will be taken from the comprehensive system and the whole of finance will be mentioned. From the morttaki system and those passing through the channels, these markets are in the form of a general rule and are made of thin material to information material. Mortgage will be explained for the risk and collection to be gained from the financing to be used to benefit from the training. Selecting this ad offers targeted credit service programs. Planning to pay for non-payment to the consumer for choosing the appropriate loan. Talking about what happened in the housing loan field of research, he mentions the point and the goal in 5, which is mentioned without mentioning the drawing and represents the show. The biggest feature of 2013 is going to be subtle, with relationships among sales figures going through the largest part of 2020. I suspect this review section.