Milliyet gazetesinde Ermeni terörü ve ASALA sorunu (1973-1980)
Armenian terror and the ASALA problem in the Milliyet newspaper (1973-1980)
  1. Tez No: 704602
  2. Yazar: AHMET YER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEVLÜT YÜKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: ASALA, JCAG, Milliyet Gazetesi, Asala, JCAG, National Newspaper
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 283
Özet
“Milliyet Gazetesi'nde Ermeni terörü ve Asala Sorunu (1973-1980)”adlı bu çalışmada Ermeni terör örgütlerinin gerçekleştirmiş olduğu terör eylemleriyle ilgili haber ve köşe yazılarına tam metin olarak yer verilmiştir. Tez üç bölüm halinde hazırlanmış olup Birinci bölümde; 1973-1975 yılları arasındaki haberlere ve köşe yazılarına, İkinci bölümde 1976-1978 yılları arasındaki haberlere ve köşe yazılarına, Üçüncü bölümde ise; 1979-1980 yılları arasındaki Ermeni meselesiyle ilgili tüm haberlere ve köşe yazılarına tam metin olarak yer verilmiştir. Milliyet Gazetesinin arşiv nüshaları incelenerek gerçekleştirilen bu çalışma, dönemin ruhunu büyük bir resim üzerinden okuyucuya sunabilmeyi ve özellikle tarih ve uluslararası ilişkiler alanlarında Ermeni meselesinin bu boyutu üzerine çalışmalar yapacak olan araştırmacılar için toplu bir bilgi kaynağı oluşturmayı hedeflemiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the Armenian terrorist and ASALA issue (1973-1980) in Nationality Newspaper (1973-1980). The thesis was prepared in three parts and in the first chapter; 1973-1975 to news and corner writings in the second chapter in the second chapter, and corner writing between 1976-1978 in the third chapter; The Armenian issue between 1979-1980 was given to all the news and corner writings as full text. This study, which is examined by archive copies of the Nationaliyet newspaper, aimed to provide a collective source of information for researchers that will work on this size of the Armenian issue in the areas of history and international relations in the fields of history and international relations.