An application for continuous behavioral health monitoring and delivering digital personalized behavior change interventions
Kişisel davranış değişikliği müdahalelerinin iletimi ve sürekli davranışsal sağlık takibi için bir uygulama
  1. Tez No: 705354
  2. Yazar: MERT BAŞKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FEHİME NİHAN ÇİÇEKLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Davranışsal Sağlık, Tıbbi Cihaz Verisi, Sağlık Verisi İşleme, m-Sağlık, Behavioral Health, Medical Device Data, Health Data Processing, mHealth
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Bu tezde, kronik hastalıklı hastalar için bir mobil uygulama, bir sağlık verisi alma yığını ve kural tabanlı bir müdahale motoru ile sürekli bir davranışsal sağlık izleme mimarisi geliştirilmiştir. Mobil uygulama tıbbi cihaz entegrasyonu ve aktivite takibi için kullanılmaktadır. Son kullanıcılar ayrıca mobil uygulama üzerinden bakım planı faaliyetlerini, onlar için uyum performanslarını kontrol etmek ve faaliyetleri hakkında motivasyonel müdahaleler ve hatırlatıcılar almak ve yapılandırmak için arayüzlere sahiptir. Veri alımı yığını, akış ve toplu işleme yeteneğine sahiptir ve çeşitli sağlık verilerini toplamak ve verileri temel müdahale motoru için istenen biçimde kullanılabilir hale getirmek için kullanılır. Kural tabanlı müdahale motoru, alınan hasta verilerine ve tanımlanmış müdahale kurallarına göre müdahaleleri hesaplar ve sunar. Mimaride sunulan bileşenler, ADLIFE projesi kapsamında 7 ayrı pilot bölgede bulunan 75 hastane, klinik ve aile sağlığı merkezinde 577 sağlık çalışanının katılacağı bir pilot çalışmada doğrulanacaktır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, a continuous behavioral health monitoring architecture is developed for chronic disease patients with a mobile application, a health data ingestion stack and a rule-based intervention engine. The mobile application is used for medical device integration and activity tracking. End-users also have interfaces to check their care plan activities, their adherence performances for them and to receive and configure motivational interventions and reminders about their activities. The ingestion stack is capable of stream and batch processing and used for collecting various health data and making the data available for the underlying intervention engine in the desired format. The rule-based intervention engine calculates and delivers interventions based on received patient data and defined intervention rules. Components presented in the architecture will be further validated in ADLIFE project containing seven pilot sites with a total of 577 healthcare professionals from 75 hospitals, clinics and primary care services.