Fenomenolojik bağlamda, postmodern ve pragmatist değerler eşliğinde eklektik siyaset kuramı
In phenomenological context with postmodern and pragmatist values eclectical political theory
- Tez No: 705452
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CELALETTİN GÜNGÖR
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Fenomenoloji Postmodernizm Pragmatizm Eklektizm Siyaset Kuramı, Phenomenology postmodernizm pragmatism ecclectism Political theory
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 264
Özet
Bu araştırma üçüncü yolların üçlü sinerjisini sağlamak amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla üç ayrı felsefi akımdan ve bu akımları uzlaştıracak eklektik yöntemden yararlanılmıştır. Bu akımlar fenomenoloji, postmodernizm ve pragmatizmdir. Yapılan araştırmalar sonucunda eklektik bir kuramın oluşturulabilirliği ve uygulanabilirliği saptanmıştır. Kaynaklara yönelik araştırmalar sonucunda fenomenoloji postmodernizm ve pragmatizm arasındaki bağlantılar kurularak bu bağlantılar yoluyla eklektik siyaset kuramı kurulmuştur. Fenomenolojinin apolitikliği, postmodernizmin yıkıcılığı ve pragmatizmin ahlaksızlığı gibi aşırı ve yaygın akademik kabuller sorgulanarak fenomenolojik öz postmodern söz ve pragmatist iz öğeleri üzerinden 21.yüzyıl insanlığına uygun yeni bir toplumsal gerçeklik mekanizması oluşturulmaya çalışılmıştır. Bir katkı çabası olarak“O.D.A.K için T.A.N.I.M”anlayışı çerçevesinde“Olumlayıcı Dışlamasızlıkta Anlaşmış Kuşaklar”için“Toplumsal Anlayışın Nötr Ilımlılıkla Müzakeresi”projesi ortaya konmuştur. İngilizcesi“Social Understanding's Neutral Non-extreme Yield on Positive Externalisationless Allied Kids”olan bu yaklaşımla siyasetin daha insanileştirilmesi amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study is made for the purpose of creating three philosophic ways' synergy as being synergy of third ways. For achiving that, three separate philosophical streams and eclectic way of creating consensus has been selected. These philosophical streams are phenomenology, postmodernism and pragmatism. After searchs of related works possibility and usability of ecclectical theory has been found. After detailed search of related studies important relations between phenomenology postmodernism and pragmatism has been found. By this relations ecclectial Political theorys is founded. Some extreme perspectives like apolitism of phenomenolgy, destructivity of postmodernism and immorality of pragmatism has been questioned. By using phenomenological essence, postmodern expression and pragmatist impression elements, a new political thinking which is compatible with 21th century's social reality has been established. As being our original concept“SUNNA for PRAY”explains“Social Understanding's Neutral Normative Advisement for Positive Racismless Allied Youth”which aims more humanitarian pespective to apply on political studies.