The effect of the implementation of content marketing strategy on consumer buying behavior
İçerik pazarlama stratejisinin uygulanmasının tüketici satın alma davranışına etkisini belirlemektir
  1. Tez No: 706881
  2. Yazar: AHMED SHAALAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERGİNBAY UĞURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: strateji, içerik pazarlaması, içerik pazarlama stratejisi, tüketici satın alma davranışı, strategy, content marketing, content marketing strategy, consumer-buying behavior
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu çalışmanın amacı, Gazze Şeridi'ndeki perakende şirketlerinde bir içerik pazarlama stratejisinin uygulanmasının tüketici satın alma davranışına etkisini belirlemektir. Araştırmada, veri toplama aracı olarak ankete dayalı tanımlayıcı ve analitik bir yaklaşım kullanmıştır. Çalışmanın örneklemi perakende şirketleriyle ilgilenen müşteri topluluğundan oluşmuştur. Araştırmada, verileri analiz etmek için (SPSS) programını kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, içerik pazarlama stratejilerinin Gazze Şeridi'ndeki perakende şirketlerinde tüketici satın alma davranışları üzerinde istatistiksel olarak anlamlı bir etkisi olması yanı sıra,. içerik pazarlama stratejilerinin uygulanması ile Gazze Şeridi'ndeki perakende şirketlerinin tüketici satın alma davranışları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğu tespit edilmiştir. Perakende şirketlerinin, içeriklerinin bu araçlar üzerindeki etkinliğini arttırarak faaliyetlerinde sosyal medyaya odaklanmaları, sosyal medyadaki içeriğin değiştirilmesinde esneklik ihtiyacı ile perakende şirketlerinin içeriklerinin takibi, geliştirilmesi ve güncellenmesi ve site kullanıcılarının yanıtlarının takip edilmesi için çalışma gruplarının oluşturulması önerilmiştir. Anahtar kelime: strateji, içerik pazarlaması, içerik pazarlama stratejisi, tüketici satın alma davranışı
Özet (Çeviri)
This study aimed at identifying the effect of implementation of a content marketing strategy in the area of Gaza Strip on consumer buying behavior in retail companies. This study utilizes descriptive as well as analytical approach. Structured questionnaire was as a tool for the collection of data and SPSS (Package) was used for data analysis purpose. A sample of (260) individuals from the community of clients dealing with retail companies were surveyed. The study found that there is a statistically significant effect of content marketing strategies on consumer buying behavior in retail companies in the Gaza Strip. The study findings revealed a statistically (significant) relationship in between application of content marketing strategies and consumer buying behavior of retail companies in the Gaza Strip. It recommended that retail companies focus on social media in their activities by increasing the effectiveness of their content on those means. It also recommended the formation of working groups to follow up, develop and update the content of retail companies, with the need for flexibility in changing the content on social media, and following up on the responses of the site's users.