Impact of motivation on organizational productivity in manufacturing companies Kabul, Afghanistan
Üretim şirketlerinde motivasyonun örgütsel üretkenlik üzerindeki etkisi Kabil, Afganistan
  1. Tez No: 711276
  2. Yazar: ROYA YARZADA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GİZEM AKINCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kabül, Afganistan, Motivasyonun Etkisi, Organizasyon Verimlilik, İmalat Firmaları, Kabul, Afghanistan, Impact Of Motivation, Organizational Productivity, Manufacturing Companies
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Çalışma, çalışan motivasyonu uygulamalarının ve örgütsel verimliliğin etkisini incelemeye yöneliktir. Çalışmanın amaçları, Afganistan'ın Kabil'deki imalat şirketlerinde iş terfisi ve örgütsel verimlilik arasındaki ilişkiyi incelemek, Afganistan'ın Kabil'deki imalat şirketlerinde maaş artışı ve örgütsel verimlilik arasındaki ilişkiyi analiz etmek ve Afganistan'ın Kabil'deki imalat şirketlerinde personel eğitimi ile örgütsel verimlilik arasındaki ilişkiyi incelemekti. Kabil Afganistan. Veriler, anketler kullanılarak 263 katılımcıdan nicel olarak toplanmıştır. Çalışma sonuçları, Kabil Afganistan'daki imalat şirketlerinde iş terfisi ile örgütsel üretkenlik arasında önemli bir ilişki olduğunu göstermiştir (P-değeri 0,000). Çalışma, bağımsız (maaş artışı ve bağımlı değişkenin (organizasyon Verimliliği) katsayılarının tüm değerlere sahip olduğunu (P-değerleri =.000) göstermektedir.Araştırma, bağımsız (personel eğitimi ve bağımlı değişkenin) katsayılarının Kabil Afganistan'daki imalat şirketlerinde personel eğitimi ile organizasyon verimliliği arasında önemli bir ilişki olduğunu gösteren değişken (organizasyon Verimliliği). Çalışma, iş terfilerinin Kabil Afganistan'daki imalat şirketlerinin performansı ile düşük ve önemsiz bir ilişkiye sahip olduğu sonucuna varmıştır, sonuçlar iş terfilerinin imalat şirketlerinin üretkenliği için bir teşvik olduğunu ortaya koymaktadır, çalışma, iş terfilerinin varlığının bir etkiye sahip olduğu sonucuna varmıştır. üretkenlik üzerindeki etkisi. İkinci olarak, çalışma, maaş artışının çok etkili olmasa da var olduğu sonucuna varmıştır, çalışma, maaş artışının varlığının imalat şirketlerinin üretkenliğini teşvik ettiği sonucuna varmıştır, bu da maaş artışı durumunun verimlilik üretimi için temel olduğu anlamına gelmektedir. Son olarak çalışma, Kabil Afganistan'daki imalat şirketlerinin üretkenliğini sona erdirmek için personel eğitiminin kilit bir yol olduğu sonucuna varıyor. Bu nedenle çalışma, personel eğitimi ile organizasyon verimliliği arasında doğrudan bir bağlantı olduğu sonucuna varmaktadır. Çalışmalar, organizasyondaki yönetimin, terfinin çalışanlarını bir dereceye kadar motive edebileceğinin farkında olması gerektiğini önermektedir. Çalışmalar, maaş artışının organizasyon verimliliğine önemli ölçüde katkıda bulunduğunu önermektedir. Bu nedenle, kuruluşların verimliliğinin, personele tahsisat sağlanmasındaki payların arttırılması yoluyla üretilebileceğini iddia etmek hayati önem taşımaktadır. İmalatçı firmalar, çalışanlara verilen çeşitli mali teşvik paketlerinde özellikle; maaşı artırın ve daha üretken olmak için her zaman olduğu gibi çalışan maaşını artırın. Öğretim üyesi olmayan personel için teşvik için işbaşı atölye çalışmaları yoluyla çalışanlar için eğitimin geliştirilmesinde etkinliğe ihtiyaç vardır.
Özet (Çeviri)
The study set to examine the effect of employee motivation practices and organizational productivity. The study objectives were to examine the relationship between job promotion and organizational productivity in manufacturing companies of Kabul Afghanistan, analyze the relationship between salary increment and organizational productivity in manufacturing companies of Kabul Afghanistan and examine the relationship between staff training and organizational productivity in manufacturing companies of Kabul Afghanistan. The data was quantitatively collected from 263 respondents using questionnaires. The study results indicated that there was a significant relationship between job promotion and organizational productivity in manufacturing companies of Kabul Afghanistan (P-value of 0.000). The study show that the coefficients of the independent (salary increment and that of dependent variable (organisation Productivity) had all the values (P-values =.000). The research show that the coefficients of the independent (staff training and that of dependent variable (organisation Productivity) indicating that there exist a significant relationship between staff training and organization productivity in the manufacturing companies in Kabul Afghanistan. The study conclude that job promotions have low and non significant relationship with the performance of manufacturing companies in Kabul Afghanistan, the results reveal that job promotions is an inducement for productivity of the manufacturing companies, the study conclude that the presence of job promotions have an impact on the productivity. Secondly the study conclude that salary increment existed though not much effective, the study conclude that the presence of salary increment induce productivity of the manufacturing companies meaning that the state of salary increment is fundamental for the generation of productivity. Finally the study concludes that staff training is a key avenue for enduing the productivity of manufacturing companies in Kabul Afghanistan. The study hence concludes that there is a direct connection between staff training and the organization productivity. The studies recommend that management in the organization should be aware that job promotion could motivate their employees to some extent. The studies recommend that salary increment contributes significantly to organization productivity. It's hence vital to argue that productivity of the organizations can be generated through increased the stakes in allowances provision to the staff. The manufacturing companies should improve in the various financial incentive packages given to employees especially; salary and always increase employee salary as at when due in order to be more productive. There is need for effectiveness in developing the training for employees through on-job workshops for inducement for the non teaching staff.