The role of emotional intelligence in stress and anxiety management at the workplace
İşyerinde stres ve anksiyete yönetiminde duygusal zekanın rolü
  1. Tez No: 711435
  2. Yazar: IBRAHIM OBEID
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERGİNBAY UĞURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Duygusal Zeka, Stres Yönetimi, Anksiyete Yönetimi, Emotional Intelligence, Stress Management, Anxiety Management
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
İşyerinde Stres ve Kaygı, günümüzün çağdaş ve rekabetçi dünyasının ana sonuçlarından biridir. Bu genellikle iş talepleri ve çalışanların kontrolü arasındaki dengesizliğe duygusal veya fiziksel bir rezonansta ortaya çıkar. Bu da bu konuların yönetiminde hangi faktörlerin rol oynayabileceğini anlamayı önemli kılmaktadır. Duygusal zekanın duyguları üderstand ve yönetme yeteneği olması worplace'de stres ve anksiyete yöneticisinde önemli bir rol oynayabilir. Böylece bu çalışma, duygusal zekanın işyerinde stres ve anksiyete yönetimindeki rolünü incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştır. Çalışma, İstanbul'daki 407 beyaz yakalı işçi üzerinde çevrimiçi bir anket aracılığıyla gerçekleştirildi. Sonuçlar, Duygusal Zeka'nın (EI) işyerinde Anksiyete Yönetiminde önemli bir role sahip olduğunu ve EI ve Anksiyete arasında negatif bir korelasyonda kendini gösterdiğini göstermiştir. Ek olarak, Duygusal Zeka işyerinde Stres Yönetimi'nde önemli bir şey göstermiyor.
Özet (Çeviri)
Stress and Anxiety at workplace are one of the main consequences of today's contemporary and competitive world. Which usually occur in an emotional or physical respsonse to the imbalance between job demands and employees' control. Which makes it important to understand what factors can play a role in the management of these issues. Emotional intelligence being the ability to uderstand and manage emotions might play an important role in stress and anxiety managemenr at worplace. Thus, this study was carried out to examine the role of emotional intelligence in stress and anxiety management at the workplace. The study was conducted on 407 white collar workers in Istanbul through an online questionnaire. The results indicated that Emotional Intelligence (EI) is has a signicant role in Anxiety Management at the workplace, being manifested in a negative correlation between EI and Anxiety. Additionally, Emotional Intelligence shows no significant in Stress Management at the workplace.