Factors influencing the online purchase intention process among university students in Jordan
Ürdün'deki üniversite öğrencileri arasında internet satın alma niyet sürecini etkileyen faktörler
  1. Tez No: 711436
  2. Yazar: SANA KHALED MAHMOUD AL-MAZIED
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ VEDAT ULUSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Algılanan Fayda (PU), Algılanan Kullanım Kolaylığı (PEOU), Tutum, Güven, Çevrimiçi Satın Alma Niyeti, Perceived Usefulness (PU), Perceived Ease of Use (PEOU), Attitude, Trust, Online Purchase Intention
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Teknoloji çok hızlı gelişiyor, bazen müşterilerin kabul edip benimseyebileceğinden daha hızlı. Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte online alışveriş de artıyor. Artan çevrimiçi kullanıcı sayısına rağmen, Ürdün'de e-ticaret ilerlemesi yavaş. Bununla birlikte, çevrimiçi alışveriş nispeten yeni bir perakende alışveriş türüdür. Şimdi Ürdün'ünki de dahil olmak üzere dünya çapında kabul edildi. Bu çalışmada teorik çerçeve olarak Teknoloji Kabul Modeli (TAM) ve planlı davranış teorisi temel alınmıştır. Bu çalışmanın amacı, çevrimiçi satın alma niyetini etkileyen faktörleri dört faktörünü inceleyerek incelemektir: tutum, güven, algılanan fayda ve algılanan kullanım kolaylığı. Bunu yapmak için, bu çalışma, çalışmayı yürütmek için bir anket kullanan nicel bir yöntem kullandı. Ürdün'deki Üniversitelerin kesiştiği 34 soruluk yüz yüze ankette 524 öğrenciden veri toplayacağım ve çoklu regresyon kullanarak analiz edeceğim. Sonuç olarak tüm hipotezler desteklenmiştir. Bu çalışma, araştırma bulgularına dayalı olarak pazarlamacılara önerilerde bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
Technology is developing at a very fast rate, sometimes faster than what customers can accept and adopt. With the fast development of technology, online shopping is also growing. Despite the growing number of online users, e-commerce advance is slow in Jordan. However, online shopping is a comparatively new type of retail shopping. Now adopted worldwide including Jordan's. Based on the Technology Acceptance Model (TAM), and Theory of planned behavior, was applied as a theoretical framework in this study. The objective of this study is to examine factors affecting online purchasing intention by examining four of its factors: attitude, trust, perceived usefulness, and perceived ease of use. To do so, this research used a quantitative method using a survey to carry out study. Data collected from 524 students in the 34 -questions, face-to-face intercept survey, from Universities in Jordan and analyzed by using multiple regressions. As a result, all hypotheses were supported. This study makes recommendations to marketers based on the study findings.