Çağdaş sanatta ışık
Contemporary art light
- Tez No: 711737
 - Danışmanlar: DOÇ. EVREN KAVUKCU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
 - Anahtar Kelimeler: Işık, renk, Lapp pro, Light, color, Lapp pro
 - Yıl: 2018
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Atatürk Üniversitesi
 - Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Resim Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 73
Özet
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sanatta kullanılan malzemeler tekniklerde değişim göstermiştir. Giderek genişleyen sanat dünyası bugün sürekli bir değişim halindedir. Sanat yüzyıllardır kendi sınırlarını ve mekânlarını aşmıştır. Günümüzde ışık sınırlarını aşarak sadece bir yerde duran yada asılan şekliyle değil önceden tasarlayıp bir performans eşliğinde izleyiciye sunar. Işık mekan içinde ve mekan dışında sanat nesnesi olarak varlığını sürdürmektedir. Lapp pro ışıkla koreografi eşliğinde sanatçının bedeninde hareketleriyle içinde bulundurarak ışıkla çizilen figürler uzun uzun poz lamalar eşliğinde oluşturulup ışığı sanat aracı olarak kullanırlar.
Özet (Çeviri)
With the development of technology, materials using in art has showed changings in technical. The world of art developing day by day is in a state of change today. The art has exceeded it is own limits and places for centuries. Light is not beyonding it's limits and just standing in one place or not with it's form of hunging, it offers to audience with a performance pre-designed. Light continues its existence as an object of art in the place and out the place. The figures drowing with the accompany of choreography with lapp pro light in the body of artist with its actions are used to light as a way of art by accompany of long exposure.