The effect of advertisements on consumer buying behaviors: A field study on bank employees
Reklamların tüketici satın alma davranışlarına etkisi: Banka çalışanları üzerinde bir saha araştırması
  1. Tez No: 713997
  2. Yazar: MUTAZ NAZZAL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EMİNE KAMBUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Reklamcılık, İşletme, Banking, Advertising, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Reklam Sektörü, Tüketiciler, Reklamın Etkileri, Satın Alma Davranışı, Advertising Industry, Consumers, Effects of Advertisement, Buying Behavior
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Reklam, çeşitli ticari faaliyetlerde önemli ve etkili bir araçtır ve zamanın ilerlemesiyle birlikte önemi artmış ve ürün ve hizmetlerin tüketicilere tanıtılmasında ona daha fazla bağımlı hale gelmiştir ve bu, sermaye ve ticari şirket sahiplerinin fark ettiği şeydir. son günlerde. Bu, bu sonuca ve ürünün özelliklerini ve karşılaştırma için fiyat veya kalite açısından diğer benzer ürünlerden farkını belirlemek için reklam bütçesini daha da artırma ihtiyacının kaçınılmaz olarak gerçekleşmesine yol açmıştır, bu da şirketin gücünü artırmaktadır. pazardaki diğer rakiplerinin önüne geçer ve pazarda en büyük payı alır. nsanlar genellikle gazete ve dergilerin geniş bir alanını işgal eden el ilanları da dahil olmak üzere her gün çeşitli reklam biçimleriyle karşılaşırken, birçok kamu aracında ve kamu tesisinde reklam afişleri yer almaktadır. Her tüketicinin davranışının reklamda kullanılan renklere, yazı tiplerine veya sloganlara göre farklılık gösterdiği durumlarda, ayrıca onu düşünmeye teşvik eden, davranışını etkileyen ve satın almasını sağlayan ifadeler. Reklamın, örneğin, reklamın sunulma şekli ve onu kimin sunduğu aracılığıyla tüketicinin satın alma davranışını etkilediği durumlarda. Ahlaki ve toplumsal bir değer taşıyan, tüketicinin içinde yaşadığı toplum gözünde sade ya da lüks olması, satın alma fırsatını artırmaktadır. Bu çalışma, Filistin bankalarındaki yönetici ve çalışanların bakış açısından reklamın bir mal veya hizmete olan ilgiyi ne ölçüde etkilediğine ek olarak, reklamın Filistin'deki tüketicilerin satın alma davranışı üzerindeki etkisini belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmada, soruları ve cevapları ortalama standart sapma, korelasyon ve regresyon analizi kullanarak kodlamak için (SPSS) sürüm 21 kullanılarak bir bağımsız değişken ve beş bağımlı değişken ile nicel yöntem kullanılmıştır. Anketler 170 kişilik banka çalışanlarına Likert ölçeğine göre (%94,1) cevaplama oranı ile dağıtılmıştır. Araştırma sonucunda, reklamın tüketici davranışları üzerindeki etkisinin gereklilik ve marka hatırlama dışında olumlu yönde etkilediği tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Advertising is an important and influential tool in various business operations, and with the progression of time, its importance has increased and become more dependent This is what the owners of capital and commercial enterprises have lately realized in terms of advertising products and services to consumers . This has led to this conclusion and the inevitable realization of the need to increase the advertising budget further in order to determine the characteristics of the product and its difference from other similar products, whether in price or quality for comparison, which increases the company's strength in front of other competitors in the market and obtains the largest share in the market. People generally encounter various forms of advertisements every day, including flyers that occupy a large area of newspapers and magazines, while advertising posters appear in many public vehicles and public facilities. Where the behavior of each consumer differs in relation to the colors, fonts, or slogans that are used in the advertisement, in addition to the phrases that encourage him to think and affect his behavior and make him buy. Where advertising affects the consumer's purchasing behavior through the way the advertisement is presented, for example, and who presents it. Which carries a moral and social value, being simple or upscale in the eyes of the society in which the consumer lives, increases the opportunity to purchase it. This study aims to identify the impact of advertising on the purchasing behavior of consumers in Palestine, in addition to the extent to which advertising affects the interest in a good or service from the point of view of managers and employees in Palestinian banks. The quantitative method was used in this study with one independent variable and five dependent variables using (SPSS) version 21 to encode questions and answers employing correlation and regression analysis, mean standard deviation, and mean standard deviation Bank personnel were given the surveys which numbered 170, based on the Likert scale, with a response rate of (94.1%). In the result of the study, it was found that the effect of advertising on consumer buying behavior affects positively, except for necessity and brand recall.