Investigation of effect of sales of Arab real estate companies on income of Turkey
Arap gayrimenkul şirketlerinin satışlarının Türkiye gelirlerine etkisinin incelenmesi
  1. Tez No: 714535
  2. Yazar: MAJD H. M. ABUDOUSH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EMİNE KAMBUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Turkey, Real estate market, foreign direct investment, economic growth, Time Series Model, Unit Root Test
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Türk hükümeti son zamanlarda yabancıların kendi topraklarında mülk sahibi olmaları için kolaylıklar ve faydalar sağlamakta ve güvenli bir mülk arayan yatırımcılar için cazip bir yatırım ortamı ve yatırımcının aradığı birçok koşul sunmaktadır. genel olarak Türkiye pazarının ve özel olarak gayrimenkul piyasasının tanık olduğu ekonomi, dünyanın her yerinden yatırımcı sayısında gözle görülür bir artışa neden oldu. Dünyanın her yerinde, özellikle Araplarda. Bu, Arap dünyasında Türk emlak piyasası ile bağlantı kurmak ve yatırımcı için tüm gayrimenkul seçeneklerine erişimi kolaylaştırmak için gayrimenkul pazarlama şirketleri kurma ihtiyacını artırdı. Bu tezde, 2015-2020 döneminde Arap gayrimenkul şirketlerinin Türk gayrimenkul satışından satışlarının Türk geliri üzerindeki etkisini, enflasyona göre düzeltilmiş konut fiyatlarındaki değişimi, konut gayrimenkul fiyatları ve nominal konut gayrimenkullerini ele alıyoruz. . Fiyatlar incelenir. Bu konuşma, Türkiye'de son beş yılda gayrimenkul yatırım ortamının koşullarına ışık tutuyor. Yatırım ortamının analizini ve Türkiye'deki merkezi gayrimenkul yatırım politikalarının incelenmesini içeren çalışma metodolojisini kullandık. Ayrıca analizler için bir zaman serisi modeli kullandık. Sonuçlar, Türkiye'nin GSYİH'sı ile enflasyona göre düzeltilmiş konut fiyatlarındaki değişimin arasında bir ilişki olduğunu göstermiştir. Türkiye'nin GSYİH'sı ile nominal konut fiyatları arasında bir ilişki olduğunu gösterdiler. Ancak sonuç, Türkiye'nin GSYİH'sının bir göstergesi olan konut fiyatları arasında da bir ilişki olmadığını gösterdi. Anahtar Kelime:Türkiye, Emlak piyasası, DYY, ekonomik büyüme, Zaman Serisi Modeli, Birim Kök Testi.s
Özet (Çeviri)
The Turkish government has recently provided facilities and benefits for foreigners to own a property on its territory and provides an attractive investment environment for investors looking for a safe property and many conditions that the investor is looking for, the most important of which is the development of the economy witnessed by the Turkish market in general and the real estate market in particular, which led to a noticeable increase in the number of investors from all over the world. around the world, especially the Arabs. This increased the need to establish real estate marketing companies in the Arab world to become a link with the Turkish real estate market and facilitate access to all real estate options for the investor. In this thesis, we address the impact of sales of Arab real estate companies from selling Turkish real estate on Turkish income in the period from 2015 to 2020, the change in inflation-adjusted housing prices, residential real estate prices, and nominal residential real estate. Prices are studied. This speech sheds light on the conditions of the real estate investment environment in Turkey during the past five years. We used the study methodology that includes the analysis of the investment environment and the study of central real estate investment policies in Turkey. We also used a time series model for the analyses. The results showed a relationship between the change in inflation-adjusted housing prices on Turkey's GDP. They showed a relationship between nominal residential property prices on Turkey's GDP. However, the result also showed no relationship between residential property prices - an indicator of Turkey's GDP.