The moderating effect of e-commerce relationship on export marketing strategy and performance
E-ticaret ilişkisinin ihracaat pazarlama stratejisi ve performansı üzerinde düzenleyici etkisi
  1. Tez No: 714838
  2. Yazar: NEELAM NAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SALVATORE JOSEPH TERREGROSSA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Export marketing, global exports, e-commerce, data analysis
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 54
Özet
Bu çalışmanın amacı e-ticaret ilişkisinin ihracaat Pazarlama stratejisi ve performansı üzerindeki düzenelyici etkisini Küresel ihracaat para değeri ve e-ticaret perakende satışları aracılığı le incelemektir. Bu bağlamda, alanyazında konuyla ilgili güvenilir kaynaklar tarafından hazırlanan raporlar ve uzman yazarların görüşlerinden derlenmiş ve kantitafi olarak incelenmiştir. Diğer taraftan, bahsi geçen göstergelere ait veriler betimsel istatistiksel yöntemler ile test edilmiştir. Hipotezleri sınamak için ekonometrik hesaplamalar yoluyla ekonomik modeli kurmak için veriler yeniden yapılandırılmıştır. Özetle, analiz bulgularımız göstergeler arasında pozitif yönlü ve anlamlı bağlantı olduğunu ortaya koymutur. Sonuç olarak, detaylandırılan göstergeler ve diğer değişkenler çerçevesinde daha ileri çalışmaların yapılması önerilmiştir. Anahtar Kelimeler : İhracaat Pazarlama, Küresel ihracaat, e-ticaret, very analizi
Özet (Çeviri)
This study examines exports marketing and strategy through global exports monetary value and e-commerce through global e-commerce retail sales in order to find out whether there exists a moderating effect of the latter on the former. In order to do so, quantitative is critically analyzed under light from literature from renowned authors and reports from reliable sources. On the other hand, data regarding the aforementioned indicators is collected in order to construe descriptive statistics. Data restructuring has been used to create a dataset to build an economic model upon which econometric calculations have been conducted to verify hypotheses. Thereafter, a conclusion is drawn against a positive significant relationship and further research with detailed indicators and variables has been recommended.