Relationships among Classroom Anxiety, Culture Shock,Nationality and Gender
Sınıf kaygısı, kültür şoku, uyruk ve cinsiyet arasındaki ilişki
- Tez No: 715900
- Danışmanlar: DR. CAROL GRİFFİTHS
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Yabancı dil Sınıf kaygısı, Kültür şoku, Cinsiyet, Üniversite, Hedef dil, Foreign language Classroom anxiety, Culture shock, Gender, University, Target language
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Girne Amerikan Üniversitesi
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu araştırma, hedef bir dil öğrenmede öğrencilerin kültür şokunun kaygı düzeyleri üzerindeki etkilerini incelemektedir. Buna ek olarak, erkek ve kız öğrencilerin kaygı düzeyleri açısından farklılıkları da bu değişkenler arasındaki temel etkilerin ve ilişkilerin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla incelenmiştir. Bu çalışma, alandaki uzmanların çalışmalarını takip eder ve konunun mevcut literatürüne katkıda bulunmaya çalışır. Bu araştırmanın yürütülmesi için sağlam bir temel oluşturmak amacıyla en son ve ilgili çalışmalar toplanmış ve hipotezleri test etmek için çeşitli analitik yöntemler kullanılmıştır. Bu bağlamda SPSS sürüm 23, Kuzey Kıbrıs'da bulunan özel üniversite düzeyindeki öğrencilerin topladığı verileri, katılımcıların hedef dili (İngilizce) incelemek için en az bir yarıyıl olması gereken kriterler ile analiz etmek için kullanılır. Katılımcılar Türk öğrencilerden ve diğer uluslardan seçilmiştir ve ulusal ve cinsiyet farklılıklarının doğru yorumlanmasının sonuçlarının elde edilmesi için milliyet ve cinsiyet dağılımının dengesini sağlamak için seçici bir örnekleme kullanılmıştır. Veri analizi sonuçları, konunun mevcut literatürüyle tutarlılık gösterirken, etki anlayışına katkıda bulunulmuştur. Hedef dili öğrenme açısından öğrenciler yüksek oranda kaygı göstermiştir ve erkek öğrenciler kaygı düzeylerinde daha yüksek puan aldığından, cinsiyetler arasında fark gözlenmiştir. Ayrıca, sonuçlar öğrencilerin stres ve kaygı düzeyini azaltmak amacıyla sınıf içi atmosferi daha da geliştirmek için öğretmenler tarafından kullanılabilecek istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur. Okul yetkilileri tarafından, öğretmenlerin ve öğrencilerin hedef bir dilin öğrenme sürecini geliştirmeleri için yeterli araçların sağlanması açısından kullanılabilecek bulguların sonuçları verilmektedir. Bu, özellikle uluslararası öğrencilere sahip okullar ve kurumlar için önemlidir, çünkü çeşitlilik yönü, vatandaşlıklarına bakılmaksızın tüm öğrencileri vii içerecek ve daha düşük kaygı düzeyine yol açan gelişmiş tesisler ve mekanizmalar yoluyla öğrenme sürecini kolaylaştıracaktır. Bu, bu çalışmaya dahil edilen kültür şoku yönü ile ilgilidir ve yabancı dil sınıflarındaki öğrencilerin anksiyete düzeyleri üzerinde önemli bir etkisi olduğu bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
This research examines the effects of culture shock on anxiety levels of students in learning a target language. Additionally, the differences between male and female students in terms of their anxiety level is also investigated to provide a better understanding of the underlying effects and relationships between these variables. This study follows the work of experts in the field and endeavors to contribute to the extant literature of the subject. Most recent and relevant studies have been gathered to create a solid foundation for conduct of this research and various analytical methods are used to test the hypotheses. In this regard SPSS version 23. was used to analyze the collected data from university students of a private university in Northern Cyprus with the criteria that participants must have had a minimum of one semester in studying a target language (English). Respondents were chosen amongst Turkish students as well as other nationalities and a selective sampling was used to ensure the balance of nationality and gender distribution. This allowed the researcher to draw results, from which proper interpretation of national and gender differences can be obtained. The results of data analysis showed consistency with the existing literature on the topic, while adding to the understanding of effects of anxiety. Students showed a high rate of anxiety in terms of learning a target language and differences were observed between genders as male students had a higher score in their anxiety level. Furthermore, the results were found to be statistically significant, which can be used by teachers to further improve in-class atmosphere to reduce stress and anxiety level of students. Implications of findings are provided, which can be used by school authorities in terms of provision of sufficient tools for teachers and students to enhance the learning process of a target language. This v is important especially for the schools and institutions with international students as the diversity aspect should be regarded to include all students regardless of their nationality and to ease the process of learning through enhanced facilities and mechanisms that lead to lower anxiety level. This is related to the culture shock aspect that is included in this study and has been found to have a significant impact on anxiety levels of students in foreign language classrooms.