İlköğretim öğrencilerinin müzik dersi tutumlarının Covid-19 pandemi sürecinde incelenmesi
Investigation of music lesson attitudes of primary school students in the process of Covid-19 pandemic
  1. Tez No: 715989
  2. Yazar: SİNEM NOYAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TÜRKER EROL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: COVID-19, Müzik Eğitimi, Uzaktan Eğitim, Tutum, Müzik Dersine İlişkin Tutum, COVID-19, Music Education, Distance Education, Attitude, Attitude towards Music Lesson
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu araştırmanın amacı; Sivas ilinde öğrenim görmekte olan ilköğretim öğrencilerinin müzik dersi tutumlarının Covid-19 pandemi sürecinde belirlenmesi ve ortaya çıkan sonuçların çeşitli değişkenler açısından incelenmesidir. Tarama modeli ile ele alınan bu araştırma, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Sivas ilinde öğrenim gören toplam 557 öğrenciden elde edilen veriler doğrultusunda hazırlanmıştır. Araştırmanın verileri, ilköğretim öğrencilerinin kişisel özelliklerini tespit etmek amacıyla hazırlanan kişisel bilgi formu ve sürece ilişkin tutumlarını saptamak amacıyla Umuzdaş tarafından geliştirilen tutum ölçeği kullanılarak elde edilmiştir. Tutum ölçeğinde 28 adet likert tipi ölçek maddesi yer almaktadır. Ölçekte yer alan likert dereceleme ölçeğindeki 28 maddenin güvenirlik kat sayısı Cronbach Alfa; 0,90 olarak bulunmuştur. Elde edilen veriler, SPSS 22.0 istatistik paket program aracılığıyla değerlendirilmiş ve çözümlemeleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to determine the opinions of primary school students studying in Sivas province about music lessons during the COVID-19 pandemic process and to examine the results in terms of various variables. This research, which is handled with the screening model, was prepared in accordance with the data obtained from a total of 557 students studying in Sivas province in the 2020-2021 academic year. The data of the research were obtained using the personal information form prepared to determine the personal characteristics of primary school students and the attitude scale developed by Umuzdaş to determine their attitudes towards the process. There are 28 likert-type scale items included in the attitude scale. The reliability coefficient of the 28 items in the likert rating scale included in the scale is Cronbach Alpha; it was found as 0.90. The data obtained were evaluated and analyzed through the SPSS 22.0 statistical package program.