Problem çözme yönteminin fıkıh öğretiminde kullanımı
Use of problem solving method in fiqh teaching
- Tez No: 717761
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET AKİF KILAVUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Eğitim ve Öğretim, Religion, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Fıkıh, Öğretim, Problem, Problem Çözme Yöntemi, Fiqh, Teaching, Problem, Problem Solving Method
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bursa Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
İnsanlar, yaşam süreçlerinde geçirdiği dönemlerin her birinde basit, karmaşık, farklı boyutlarda ve oldukça çeşitli problemlerle karşı karşıya kalmaktadır. Günümüzde bireylerin karşısına en çok fıkhî problemlerin çıktığı söylenebilir. Karşılaşılan problemler kimi zaman yaşamanın doğal bir parçası olarak görülmekte kimi zaman da önem derecesi ve boyutuna göre stres, bunalım, depresyon gibi olumsuz duygulara neden olabilmektedir. Problem çözme becerisi de, bireyin hayatta karşılaştığı yaşam problemleri ile etkin olarak mücadele etmesini sağlayan üst düzey bir yetenektir. Bu araştırmada temel olarak problem çözme yönteminin fıkıh öğretiminde kullanımı konu edilmektedir. Bu kapsamda konuyla ilgili literatür taranarak hazırlanan taslak çerçevesinde ders kitapları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
People are faced with simple, complex, different dimensions and quite various problems in each of the periods they spend in their life processes. Today, it can be said that the most common problems faced by individuals are fiqh. The problems encountered are sometimes seen as a natural part of living, and sometimes they can cause negative emotions such as stress, depression and depression depending on their importance and size. Problem solving skill is a high-level skill that enables the individual to deal effectively with the life problems he encounters in life. This study mainly focuses on the use of problem solving method in teaching fiqh. In this context, the textbooks were examined within the framework of the draft prepared by scanning the literature on the subject.