Türkiye'deki mikrofinans ve mikro kredi uygulamaları
Micro finance and micro credit applications in Turkey
  1. Tez No: 718302
  2. Yazar: BURCU YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULKADİR ATAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Mikro Kredi, Mikro Finans, Gelir Seviyesi, Yoksulluk, Micro Credit, Micro Finance, Income Level, Poverty
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bankacılık ve Finans Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Bu tez çalışmasında Türkiye'de uygulanmakta olan mikro finans ve mikro kredi çalışmalarının süreci incelenmektedir. Gelir seviyesi düşük olan yoksul bireylerin kendilerine iş kurarak istihdam sağlamaları için mikro kredi hizmetleri sunmakta olan kurum ve kuruluşlardan bahsedilmektedir. Çalışma toplamda üç bölümden oluşmaktadır. Tez çalışmasının birinci bölümünde mikro kredinin tanımı, tarihçesi, amaç ve hedefler, hizmet yapılarına, mikro kredi alanında yapılmış olan uygulamalar ve öncü kuruluş olan Bangladeş Grameen Bank'ın kuruluş amacına, sunmakta olduğu hizmet alanları ve verilen hizmetlerin sonucu olarak elde edilen başarılara değinilmektedir. İkinci bölümde Türkiye'de mikro kredi hizmeti sunun bankalar, vakıflar ve kuruluş modelleri anlatılmaktadır. Tezin son aşaması olan üçüncü bölümde ise Türkiye'nin öncü kuruluşu olan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'nın vermiş olduğu hizmetler, uygulamakta olduğu politikalar ve başka illerde yapılmış olan çalışmalara değinilmektedir.
Özet (Çeviri)
In this study process of microfinance and microcredit process in Turkey. Companies that offer microcredit are mentioned to enable poor women. This study consists of three parts. First of all, in this thesis, the definition of microcredit, history of microeconomics, aims and objectives, services structures and the aims and services of Bangladesh Grameen Bank, the leading institution are mentioned. In the second part of the thesis, banks, foundations and models providing microcredit services in Turkey are mentioned. In the last part of the thesis, The services, policies and studies in different cities of the Turkey Grameen Microfinance Program, Which is Turkey's leading institution, are mentioned.