Mikro kredilerin kadının güçlendirilmesi üzerindeki etkileri: Gaziantep örneği
Managed effectively as a result of micro-loans: Gaziantep case
  1. Tez No: 562378
  2. Yazar: ÖZLEM ÖZDEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZEHRA VİLDAN SERİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, İşletme, Economics, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Mikro Kredi, Mikro Kredi Uygulamaları, Kadınların Güçlendirilmesi, Sosyo-Ekonomik Düzey, Micro Credit, Micro Credit Applications, Empowering Women, Socio-Economic Level
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İktisat Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Gaziantep ilindeki Mikrofinans Kurumundan mikro kredi kullanan kadınların sosyo-ekonomik hayatlarına olası çeşitli demografik değişkenler bağlamında tespit etmek araştırmanın ana amacını teşkil etmektedir. Araştırmada belirlenen hipotezlerin analizi için anket yöntemi kullanmıştır. Mikro kredi kullanan 151 kadın ile gerçekleştirilen saha araştırmasında; Gaziantep ilindeki Mikrofinans Kurumundan mikro-kredi kullanan kadınlardan toplanan veriler ışığında oluşturulan modele ilişkin analizler şöyle özetlenebilir;“Veri Toplama Yöntemi ve Ölçüm Araçları”başlığında detaylı bir şekilde bilgileri verilen ölçeklerin, araştırma verilerine uyumluluğunu tespit etmek için Doğrulayıcı Faktör Analizi (DFA) uygulanmıştır. Daha sonra hipotezlerin test edilmesi için de One-Way ANOVA (Tek Yönlü Varyans Testi) uygulanmıştır. Çalışma 5 Bölümden oluşmaktadır. 1. Bölümde girişle beraber çalışma hakkında genel bilgi verilmiştir. 2. Bölümde mikro kredi ile ilgili genel bilgiler anlatılmaktadır. 3. Bölümde mikro kredinin Dünya'da ve Türkiye'deki örnekleri ve mikro kredinin faydaları yer almaktadır. 4. Bölümde örnek uygulama çerçevesinde araştırmanın nasıl yapıldığı ve elde edilen bulgulara yönelik bilgiler yer almaktadır. Son olarak 5. Bölümde araştırma sonucunda elde edilen sonuçlar ve bu sonuçlar doğrultusunda önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The main purpose of the study is to determine the socio-economic life of women using micro loans from the Microfinance Institution in Gaziantep in the context of various demographic variables. For the analysis of the hypotheses determined in the research, questionnaire method was used. In the field survey conducted with 151 women using micro credits; Analyzes related to the model formed in the light of data collected from women using micro-credit from Microfinance Institution in Gaziantep province can be summarized as follows; Confirmatory Factor Analysis (CFA) was applied to determine the compatibility of the scales detailed in the "Data Collection Method and Measurement Tools ine to the research data. Then, One-Way ANOVA was used to test the hypotheses.Micro Credit Efficiency The study consists of 5 chapters. Chapter 1 provides an overview of the study. Chapter 2 provides an overview of micro-credit. 3 is an example of the benefits of micro-credit and micro-credit in the world and Turkey in the department. Chapter 4 provides information on how the research was conducted and the findings obtained within the framework of the sample application. Finally, in Section 5, the results of the research and recommendations are made in line with these results.