International community interventions in Somali's conflicts to promote peace and security: AMISOM case
Somali'deki çatışmalara barış ve güvenliğin inşası için uluslararası toplum müdahalesi: AMISOM örneği
  1. Tez No: 719224
  2. Yazar: ABDULLAHI SH-MOHAMED HUSSEIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. UĞUR YASİN ASAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Barışın İnşası, Güvenlik, Uluslararası Toplum, AMISOM, Somali Ulusal Ordusu, İç Savaş, Çatışma Çözümü, Peacebuilding, Security, International Community, AMISOM, Somali National Army, Civil War, Conflict Resolution
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Somali hükümetinin 1960 yılında bağımsızlığını kazanmasından bu yana, uluslararası toplumun Somali'ye müdahalesi hem askeri hem de insani olarak var olmuştur. Bu araştırma, Somali'deki Afrika Birliği Misyonu'nun (AMISOM) mevcut stratejik hedeflerine ulaşıp ulaşmadığını ve eğer öyleyse, Somali'nin daha geniş siyasi ve güvenlik dinamikleri üzerinde ne gibi etkileri olduğunu incelemektedir. AMISOM, ülkede istikrarı yeniden sağlamaya çalışan uluslararası aktörleden birisidir. Ayrıca, çeşitli aktörler, özellikle Somali hükümeti, IGAD, Afrika Birliği (AU), Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve ABD, ikili ortaklar arasında etkin koordinasyonun önemini vurgulamaktadır.
Özet (Çeviri)
Since the Somali government gained independence in 1960, the international community's intervention in Somalia has existed, both militarily and humanitarianly. This research examines whether the African Union Mission in Somalia (AMISOM) has achieved its current strategic objectives and, if so, what impact it has had on the wider political and security dynamics of Somalia. AMISOM is one of the international actors trying to restore stability in the country. Moreover, it also emphasizes the importance of good coordination among various actors, particularly the Somali government, the IGAD, the African Union (AU), the United Nations (UN), the European Union (EU), and some major bilateral partners, such as the United States and the United Kingdom.