An analysis of the role of English in business fields in non-English-speaking countries (A case study)
İngilizce konuşulmayan ülkelerde iş alanlarında İngilizce rolünün analizi (Olgu çalışması)
  1. Tez No: 723533
  2. Yazar: SHAHD HAJ MOHAMAD
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FİLİZ YALÇIN TILFARLIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: İngilizce Öğrenenlerin Karşılaştığı Zorluklar, Zorlukların Aşılmasına Yönelik Çözümler, İletişimsel Dil Öğretimi, Yabancı Dil Olarak İngilizce, Yurtdışında İngilizce Eğitimi, Öğrenme Materyallerinin Öğretimi, İngilizce Öğretim Süreci, Challenges Facing English Learners, Solutions to Overcome Challenges, Communicative Language Teaching, English as a Foreign Language, Studying English Abroad, Teaching Learning Materials, English Teaching Process
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu çalışmanın amacı, bankalar, eğitim ve özel şirketler gibi sektörlerde iş bulmak için İngilizce öğrenmenin önemini belirlemektir. Sınırlı süreli veya ortaya çıkabilecek zorluklara dayalı olarak istihdam fırsatlarını iyileştirmek için entegrasyonlarını kolaylaştırmak için alan. Türkiye'de Gaziantep'te eğitim düzeyi yüksek, İngilizce konuşan ve konuşmayan 408 işçiye anket uygulandı. Araştırmacı, İngilizce öğreniminin Türkiye'de daha iyi iş fırsatları bulmada çok önemli bir rolü olduğunu buldu. Ancak sonuçlara göre öğrenicilerin karşılaştığı temel zorluklar, öğrenenlerin özgüven eksikliği, öğretim yöntemi, anadilinizi konuşan kişilerle birlikte olma, sınırlı öğrenme ortamları, sınıfta anadilin aşırı kullanımı ve yetersizliktir. öğrenme materyalleri. Katılımcıların görüşüne göre zaman ve maliyet gibi zorluklar İngilizce öğrenirken karşılaştıkları en az zorluktur. Son olarak, öğrenme zorluğunun üstesinden gelmek için çözümler olarak, eğitim süreci daha çok motivasyon, konuşma, kelime öğrenme, iletişimsel dil öğretimini kullanma ve öğretim yöntemlerini, sosyal ağları, okumayı ve okulu geliştirmeye odaklanmalıdır. Ancak yurt dışında yaşamak, ücretsiz ve özel kurslar, dil bilgisi, üniversite, platformlar ve aile ortamı bu zorlukların üstesinden gelmek için en az etkili desteklerdir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the importance of learning English to find jobs in sectors such as banks, education, and private companies. It also shows the importance of finding a platform with a designed curriculum for those who are interested in working in this field to facilitate their integration to improve employment opportunities with limited duration or based on the challenges that might come out. A questionnaire was conducted on 408 workers with higher levels of education, English speakers, and non-speakers in Gaziantep, in Turkey. The researcher found that English Language learning has a very important role in finding better job opportunities in Turkey. However, the main challenges facing the learners, according to the results, are learner's lack of confidence, teaching method, being with people who speak your mother tongue, limited learning environments, over-use of native language in the classroom, and inadequate learning materials. Difficulties such as time and cost are the least challenges facing them to learn English in the participants' opinion. Lastly, as solutions to overcome the learning challenge, the education process should focus more on motivation, speaking, learning vocabulary, using communicative language teaching, and improving teaching methods, social networks, reading, and school. However, living abroad, free and private courses, grammar, university, platforms, and family environment are the least effective supports to overcome those challenges.