Aile dağılmalarının çocuklarüzerindeki etkisi (Avrupa örneği)
  1. Tez No: 723725
  2. Yazar: VEYSEL POLAT
  3. Danışmanlar: DR. OSMAN BODUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Boşanma, evlilik, çocuk, ebeveyn çatışması, psikolojik uyum, psikolojik destek, Divorce, marriage, child, parental conflict, psychological adjustment, psychological support
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Islamitische Universiteit Europa
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bu araştırmada, son yıllarda psikolojik, sağlık sahasında hizmet veren uzmanların oldukça sık karşılaştığı boşanmaya, cevap aranmaya çalışılmaktadır. Boşanma oranlarında oldukça hızlı bir artış olması sebebiyle de bu soru daha fazla önem kazanmaktadır. Bu nedenle, çocuğumuz için evliliğimizi devem ettirmekmi mi, yoksa boşanmak mı, daha iyi olur sorusu, anne-baba tarafindan sorulan önemli bir soru haline gelmiştir. Bu konunun uzmanları birçok farklı sonuç bildirmektedir. Ebeveynlerin unutmaması gereken önemli bir nokta da, boşanmanın tek başına çocuğun psikolojik uyumu üzerinde olumsuz bir etkisinin olmadığıdır. Bu araştırmada, Avrupa'da yaşayan çocukların, boşanma olayından ne şekilde etkilendiklerini ortaya koymak ve bu gibi durumlarda nasıl bir yaklaşım tarzı sergileyerek olumsuzlukları hafifletmek olacaktır. Çocuğun duygusallığını ve ruh sağlığını, ebeveynlerinin davranışlarını, tutumlarını, nasıl anladığı ve yorumladığına bağlıdır. Sorunlu evlilik, çocuklarda görülen ruhsal problemler için önemli bir risk faktörüdür. Sonuç olarak, çocukların ruhsal, duygusal gelişimi için en ideal ortam, annebabanın, her ikisi ile aynı çatı altında devam ettirdigi ve ebeveynleri arasında az çatışmalı bir ilişkinin olduğu aile ortamıdır. Okul öncesi dönemde, çocukların duygusal ve ruhsal gelişimi için anne-babanın, önemli bir rol oynadığı bildirilmektedir. Çocuk ve ebeveyn arasındaki bağda birçok ilişkili faktörleri vardır. Çocukların, ebeveynleri ile arasındaki farkındalıklarını anlamak oldukça önemlidir. Anne ve babanın karakterleri ve yapıları bu ilişkinin kalitesinde önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir. Sadakatle bağlanma, çocukların duygusal gelişimini pozitif yönde etkilemekte ve ruh sağlığı açısından koruyucu bir etken oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this research, attempts are being made to find answers to the causes of divorce with which psychologists and people who work in health care professions are often confronted. This question becomes more important because of the rapid increase in divorce rates. For this reason, it has become an important question for parents, whether they should continue their marriage for the children or not. Experts in this area report many different results. One important thing parents should not forget is that divorce by itself has no negative impact on the child's mental health. This study will show how children in Europe are affected by divorce and how to address them in such situations to mitigate the negativity. The child's emotional and mental health depends on how his parents understand their attitudes, and behaviors. Problematic marriage is seen as an important risk factor for mental health problems by children. The ideal environment for the mental and emotional development of children is therefore the family environment in which the children live with both parents under one roof and their parents have little conflict. It is reported that in preschool parents play an important role in children's emotional and spiritual development. There are many related factors in the connection between child and parent. It is very important to understand the children's awareness with their parents. It is believed that the characters and structures of parents play an important role in the quality of this relationship. Loyalty affects the emotional development of children in a positive direction and is a protective factor for mental health.