Relationship between mindful consumption behavior and brand loyalty : A research on foundation university students
Bilinçli farkındalıklı tüketim davranışı ile marka sadakati arasındaki ilişki: Vakıf üniversitesi öğrencileri üzerinde bir araştırma
  1. Tez No: 723790
  2. Yazar: SEMEH BEZZINA
  3. Danışmanlar: Assist. Prof. CANAN KOÇER DURMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bilinçli farkındalıklı tüketim, tüketici davranışı ve marka sadakati
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bilinçli Farkındalıklı Tüketim Davranışı ile Marka Sadakati Arasındaki İlişki: Vakıf Üniversitesi Öğrencileri Üzerinde Bir Araştırma Araştırma bilinçli farkındalıklı tüketim davranışı ile marka sadakati arasındaki ilişkiyi incelemek amacıyla vakıf üniversitesi öğrencileri üzerine gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma, literatürdeki boşluğa doldurmaya çalışmaktadır. Spesifik olarak, dikkatli tüketim, tüketici davranışı ve marka sadakati hakkında kapsamlı bir görünüm sağlamayı ve etkilenen faktörleri sunmayı amaçlar. Bu çalışma özellikle bilinçli farkındalıklı tüketim, tüketici davranışı ve marka sadakati hakkında kapsamlı bir bakış açısı sunmayı ve ilgili faktörleri açıklamayı amaçlamaktadır. Bu çalışma, verilerin anket aracı aracılığıyla elde edildiği birincil veri toplama yöntemini kullanmıştır. Özellikle bu çalışma için 118 katılımcının verisi kullanılmıştır. İlgili hipotezler SPSS (Statistical Package for Social Science) yazılımı kullanılarak test edilmiştir. Ayrıca ilgili ölçeklerin güvenirlik ve geçerlik analizleri de yapılmıştır. Bilinçli farkındalıklı tüketim ve marka sadakatinin demografik değişkenlere göre değişip değişmediğini belirlemek için T-testi ve ANOVA kullanılmıştır. İkiden fazla grup arasındaki farkları belirlemek için ANOVA, iki grup arasındaki farkın belirlenmesinde t testi uygulanmış ve yapılan analizlere göre istatistiksel olarak anlamlı bir sonuç gözlenmiştir. Ayrıca her iki değişken arasındaki ilişkiyi belirlemek için Pearson Moment Korelasyon testi yapılmıştır. Araştırma, bilinçli tüketim ile marka sadakati arasında anlamlı bir ilişki olmadığını ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
Relationship between Mindful Consumption Behavior and Brand Loyalty A Research on Foundation University Students The study has been conducted in order to examine the relationship between mindful consumption behavior and brand loyalty“A research on foundation university Students.”This thesis strives to approach this gap in the literature. Specifically, it aims to provide a comprehensive view of mindful consumption, consumer behavior, and brand loyalty and present the factors impacted. This research study has utilized the primary method of data collection, where the data is collected from a survey through the questionnaire tool. Particularly for this research study, 118 respondents have been used. Related hypotheses are tested and analyzed using SPSS (Statistical Package for Social Science) software. In addition, reliability and validity analyzes of the related scale are also conducted. To determine whether or not mindful consumption and brand loyalty varies with demographic variables, T-test and ANOVA are used. To determine differences in more than two groups, ANOVA was used,and also, a T-test was used in determining difference among two groups, and according to the analysis, a statistically significant result is observed. Also, Pearson Moment Correlation test is carried out to check for the relationship between both variables. The main finding of research suggested that there is no significant relationship between mindful consumption and brand loyalty.