The use of solar energy in charging electric vehicles
- Tez No: 724364
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İREM FIRTINA ERTİŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: Güneş enerjisi, Elektrikli araç, PV sistemi, PV-EV şarj istasyonu, Solar energy, Electric vehicle, PV system, PV-EV charging station
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Enerji Sistemleri İşletim ve Teknolojiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
Bu çalışma, yenilenebilir enerjiler, özellikle güneş enerjisi kullanan kamu istasyonlarında elektrikli araçların fizibilitesi ve önemli enerji üretimi için şarj olma olasılığını araştırmaktadır. Bu nedenle, bir otoparkta şebekeye bağlı bir fotovoltaik-elektrikli araç (PV-EV) şarj istasyonunun kurulması incelenmiş ve incelemeye alınmıştır. Gerekli sonuçları ve hesaplamaları elde etmek için simülasyon aracı HOMER PRO kullanılmıştır. Sistem için seçilen lokasyon ve bileşenler ile ilgili tüm bilgiler programa girilmiştir. Bu verilere göre en iyi senaryo 445 güneş paneli ve 19 dönüştürücü ile elde edilmiştir. Türkiye'de en çok kullanılan dört elektrikli otomobil seçildi: Nissan Leaf, Renault Zoe, BMW i3 ve Tesla Model S. Bu sonuncusu, bu sistem için yük olarak kabul edilen maksimum otomobil verimliliğine (17 kWh/100km) sahip. Bu yük, sisteme bağlı on şarj cihazıyla günde on araba şarj etmeye eşdeğerdir. Sistem çalıştırıldıktan sonra program, PV sistemin maksimum ve ortalama güç çıkışını ve PV ve şebekeden satın alınan enerji miktarını hesaplar. Ayrıca, bu çalışma için geri ödeme süresi 6.5 yıl olarak hesaplanmıştır, sistemin sermayesi ise 145.313.87 $ olarak bulunmuştur. Sonuç olarak, şarj edilen araç sayısının 2 ve 3 katına çıkarılmasıyla elektrikli araç şarj talebinin azaltılması sağlanmak istenmiş ve ilk senaryo ile karşılaştırma yapılmıştır. Üç senaryo için geri ödeme süresi aynı kalmıştır. 3 kat senaryosu için alan artsa da, çalışma için seçilen toplam alanı geçmemiştir.
Özet (Çeviri)
This study investigates the possibility of charging electric vehicles at public stations using renewable energies, specifically solar energy, to its feasibility and significant energy production. Therefore, installing a photovoltaic-electric vehicle (PV-EV) charging station connected to the grid in a parking lot is examined and put under study. The simulation tool HOMER PRO was used to get the needed results and calculations. All the information about the location and components selected for the system was entered into the program. According to these data, the best scenario was obtained with 445 solar panels and 19 converters. The four most used electric cars in Turkey were selected: Nissan Leaf, Renault Zoe, BMW i3, and Tesla Model S. This last one has the maximum car efficiency (17 kWh/100km), which was adopted as a load for this system. This load is the equivalent of charging ten cars per day, having ten chargers connected with the system. After running the system, the program calculated the PV system's maximum and average power output and the energy purchased from PV and the grid. This study also gave the economic summary with the total capital. The payback period was calculated as six and a half years for this study, while the system's capital was found to be 145,313.87 $. Consequently, it was aimed to reduce the electric vehicle charging demand by increasing the number of charged vehicles by 2 and 3 times, and a comparison with the first scenario was made. For the three scenarios, the payback period remained the same. Even though the area for the 3 times scenario increased, it did not exceed the general area selected for the study.