Comparison of granites of Sivrihisar and Kırşehir from mechanical behaviour point of view
- Tez No: 7291
- Danışmanlar: PROF. DR. A. GÜNHAN PAŞAMEHMETOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Granite of Sivrihisar, granite of Kırşehir, natural building stone, mechanical and physical properties
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
MEKANİK ÖZELLİKLERİ YÖNÜNDEN SİVRİHİSAR VE KIRŞEHİR GRANİTLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Terzibaşıoğlu, Necip Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü, Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Günhan Paşamehmetoğlu 101 Sahife, Aralık 1989 ÖZET Bu çalışma konusu Sivrihisar ve Kırşehir granitlerinin bazı mekaniksel ve fiziksel özelliklerinin tayini, karşılaştırılması ve doğal yapı taşı olarak kullanılmasının belirlenmesidir. Sivrihisar graniti orta mukavemetli ve düşük elastisite modüllü, Kırşehir graniti ise düşük mukavemetli ve orta elastisite modüllü kaya olarak sınıflandırılmıştır. Düşük olan basınç dayanım değerleri dışında kalan diğer özellikleri ASTM ve Türk Standardları koşullarını sağlamaktadır. Anahtar Sözcükler : Sivrihisar graniti, Kırşehir graniti, doğal yapı taşı, mekaniksel ve fiziksel özellikler. Bilim Dalı Kodu: 607.01.02 IV
Özet (Çeviri)
COMPARISON OF GRANITES OF SİVRİHİSAR AND KIRŞEHİR FROM MECHANICAL BEHAVIOUR POINT OF VIEW Terzibaşıoğlu, Necip Faculty of Engineering Department of Mining Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Prof. Dr. A. Günhan Paşamehmetoğlu 101 Pages, December 1989 ABSTRACT The subject of this study is to determine some mechanical and physical properties of granites of Sivrihisar and Kırşehir regions, to compare them and make assessments for their use as natural building stones. Sivrihisar granite is classified as medium strength and low modulus ratio rock where as Kırşehir granite is classified as low strength and average modulus ratio rock. Although most of their properties are found to satisfy the requirements suggested by the ASTM and Turkish Standards their compressive strength values are too low.