A Study on the human rights provisions in Cyprus between 1963-1975
1963-1975 yılları arasındaki Kıbrıs'taki insan hakları üzerine bir çalışma
- Tez No: 73020
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSEYİN BAĞCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: İnsan hakları, işbirliği noksanı, Human rights, lack of cooperation
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 159
Özet
IV OZ“ 1963-1975 YILLARI DÖNEMİNDEKİ KIBRIS'TAKİ İNSAN HAKLARI KOŞULLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA”Şentürk, Orhun Yüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Hüseyin Bağcı Haziran 1998, 99 sayfa Bu çalışma, Kıbrıs'taki insan hakları konusunu, özellikle 1963-75 yılları arasındaki dönemi kapsayacak şekilde incelemiştir. Adada kanlı çatışmalara neden olan ve Türk-Rum toplumlararası anlaşmazlıkların temelinde yatan işbirliği, konfor ve saygı noksanlığı insan hakları ilkeleri boyutunda tartışılmıştır. Bu çalışmada ayrıca, Kıbrıs'lı Türk ve Rum'ların yanısıra, Kıbrıs Sorunu'nda aktif rol oynayan Türkiye'nin, Yunanistan'ın, İngiltere'nin, Avrupa Birliği'nin ve Birleşmiş Milletler'in görüş ve iştirakleri belirtilmiştir.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT“A STUDY ON THE HUMAN RIGHTS PROVISIONS IN CYPRUS BETWEEN 1963-1975”Şentürk, Orhun M.S., Department of International Relations Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı June 1998, 99 pages This thesis analyzes the human rights issue in Cyprus especially in the years between 1963 and 1975. The birth of intercommunal hostilities that led to the strife years of 1963-75 between Turkish and Greek Cypriots, disagreements, lack of cooperation, comfort and respect that caused the bloody fight on the island along with their human rights aspects will be discussed. The thesis will also seek to mention the views and actions of Turkey, Greece, Britain, European Union and United Nations, who are the other actors involved in the Cyprus Conflict besides Turkish and Greek Cypriots.