Multichannel signal analysis software for sound and vibration research
- Tez No: 7325
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ÇALIŞKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Sayısal im Çözümleme, İzgesel Çözümleme, Kepstrar Çözümleme
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
SES VE TİTREŞİM ARAŞTIRMALARI İÇİN ÇOK KANALLI SAYISAL İM ÇÖZÜMLEME YAZILIM PAKETİ AKBABA, R. Rauf Mühendislik Fakültesi Makina Müh. Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Mehmet ÇALIŞKAN 147 sayfa, Aralık 1989 ÖZET IBM PC XT/ AT veya uyumlu bilgisayarlarda kullanılmak üzere, dört kanallı sayısal im (sinyal) çözümleme yazılimları Pascal programlama dili kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Yazılım paketi ile yapılabilecek işlemler ve çözümlemeler veri toplanması, bölmelendirim (kalibrasyon) zamanda değişim grafikleri, izgesel çözümleme, koşullandirılmiş izgesel çözümleme, sıradan, tikel ve çoklu eşevresellik işlevi, iletim işlevi, güç ve karmaşık kepstrumları, ayrınti FFT ve veri zarfi çözümlemesi şeklinde özetlenebilir. Yazılım paketi bilgisayarda üretilen ve fiziksel ortamdan toplanan çeşitli imler kullanılarak denenmiştir. Veri noktalarının kaybı ve doyuma ulaşma durumlarinda izgesel kestirimlerde oluşan değişiklikler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
MULTICHANNEL SIGNAL ANALYSIS SOFTWARE FOR SOUND AND VIBRATION RESEARCH AKBABA, R. Rauf Faculty of Engineering Mechanical Eng. Department, M.Sc. Thesis Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Mehmet ÇALIŞKAN 147 pages, December 1989 ABSTRACT A four channel digital signal processing software package has been prepared in Pascal programming language. The package can run on IBM PC XT/AT or compatible computers. Program features include data collection, calibration, time history plots, spectral and conditioned spectral estimations, ordinary, partial and multiple coherence function estimations, frequency response functions, power and complex cepstral analysis with time domain deconvolution, zoom FFT and envelope analysis. Analysis results are presented in graphical form. The software package has been tested by several case studies which involve both computer generated and physically acquired data. Effects of data overloading and missing on spectral estimates have been also investigated. Key words : Digital Signal Processing, Spectral Analysis, Cepstral Analysis, Envelope Analysis, Fourier Analysis. Science Code : 625.01.04 111