Foreign market entry: An analysis of IKEA's entry into India and China
Dış piyasa girişi: IKEA'nın Hindistan ve Çin'e girişinin analiz
- Tez No: 732641
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MÜGE BURCU ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Dış Piyasa, İKE, Hindistan, Çin, Foreign Market, IKE, India, China
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
Her şirketin amacı, pazar büyüklüğünü artırmak, pazarlarını genişletmek için uluslararası pazarlara girmektir. iş ve daha geniş bir kitleye ulaşmak. Bu, uluslararası pazarlara girme fikrinden kaynaklanmaktadır. Şirketin kârını artıracaktır. Bu nedenle dış pazara giriş önemli bir hedef haline gelmiştir. Çoğu şirket. Benzer şekilde, yabancı giriş, etkileşimi artırmaya devam eden küreselleşme tarafından desteklenmektedir. Farklı coğrafyalar arasında ve bunu yaparak şirketin verimliliğini artırmak. Ancak, dış pazara giriş, bunun için hem iç hem de dış olmak üzere çeşitli faktörlerden oluşmaktadır. Yanlış bir giriş yaklaşımı veya yöntemi, işletmenin kâr etme amacını olumsuz etkileyebilir ve bir sonuç kayıplara yol açar, bu nedenle, işletmenin yabancı yatırımlarını dikkatli bir şekilde planlaması doğal olarak önemli hale gelir. Pazara giriş yaklaşımı. Bu tez, doğru yabancı girişi seçmenin önemini açıklamayı amaçlamaktadır. IKEA'yı vaka çalışması olarak kullanan yöntem. Benzer şekilde, tez, IKEA'nın Çin ve Hindistan'daki girişini analiz etmektedir. bu bölgeler coğrafya, kültür ve siyaset açısından önemli farklılıklar göstermektedir. Bu nedenle, ima Herhangi bir yabancı girişe başlamadan önce iç pazarları anlamanın önemi.
Özet (Çeviri)
It is the goal of every company to enter into international markets to increase their market size, expand their business and reach a wider audience. This is borne out of the idea that an entry into international markets will increase the profit of the company. For this reason, the foreign market entry has become a major aim of most companies. Similarly, foreign entry is supported by globalization that continues to increase interaction between different geographies and by doing so increasing the company's productivity. However, foreign market entry comprises of various factors which are both external and internal, for this reason, a wrong entry approach or method may negatively affect the business aim of making a profit and as a result lead to losses, hence, it becomes inherently important for the business to carefully plan their foreign market entry approach. This thesis seeks to explain the importance of choosing the right foreign entry method using IKEA as a case study. Similarly, the thesis analyzes IKEA's entry in China and India since these regions exhibit a significant difference in geography, culture, and politics. Therefore, implying the importance of understanding domestic markets before initiating any form of foreign entry.