Gelişmiş devletlerdeki çift dil eğitiminin görsel ve kültürel çıktıları
Visual and cultural outcomes of bilingual education in developed states
  1. Tez No: 732693
  2. Yazar: ALİ ACHMET CHOTZA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDURRAHMAN DEVECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Sanat Tarihi, Education and Training, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: Education, Visual Culture and Education, Bilingualism, Case Study, Teaching Method
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu çalışma, eğitim bağlamında görsel kültürü inceleme girişimi çabasıdır. Daha spesifik olarak, kavramın sınırlandırılmasına odaklanır ve onu özellikle ilginç ve iyi çalışılmış bir mesele olan iki dillilik meselesine kadar genişletir. Bu nedenle iki dillilik ve görsel kültür tanımlandıktan sonra bu konular arasında bağlantı kurulurken, bu ilişkiden yola çıkılarak bir vaka çalışması yapılmıştır. Vaka çalışması, Batı Trakya'daki Müslüman azınlığı ve görsel kültür yardımıyla iki dilliliğin öğretilme şeklini ilgilendirmektedir. Son olarak, bu çalışmanın sonuçları sunulmaktadır. Anahtar Kelimeleri: Eğitim, Görsel Kültür ve Eğitim, İki Dillilik, Vaka Çalışması, Öğretme Yöntemi
Özet (Çeviri)
The present paper is an attempt to study visual culture in the context of education. More specifically, it focuses on the delimitation of the concept and extends it to a particularly interesting and well-studied issue, that of bilingualism. Therefore, after the definition of bilingualism and visual culture, a connection is made between these issues, while, based on this correlation, a case study is carried out. The case study concerns the Muslim minority in Thrace, and the way bilingualism is taught with the help of visual culture. Finally, the conclusions of this study are presented.