Impact of computer-mediated anonymous peer feedback on students' self-regulated learning skills in English writing courses during emergency remote teaching
Acil uzaktan eğitim döneminde bilgisayar destekli anonim akran değerlendirmesinin öğrencilerin İngilizce yazma derslerindeki öz-düzenlemeli öğrenme becerilerine etkisi
  1. Tez No: 733718
  2. Yazar: GÜLŞAH NARLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYHAN KAHRAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar destekli anonim akran geribildirimi, Acil uzaktan eğitim, İngilizce yazma, Akran-öğretmen toplantısı, Öz-düzenlemeli öğrenme, Computer-mediated anonymous peer feedback, Emergency remote teaching, English writing, Peer-teacher conference, Self-regulated learning
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 211
Özet
Pandemi ile birlikte acil uzaktan öğretime (ERT) geçiş, öğrencilerin öz-düzenlemeli öğrenme becerilerini (SRL) kullanarak kendi öğrenmelerinden sorumlu oldukları bilgisayar destekli bir öğrenme ortamı oluşturmuştur. SRL becerilerinin önemi göz önüne alındığında, özellikle İngilizce yazma derslerinde öğrencilerin bu becerilerini geliştirmek için farklı stratejiler kullanmak önem arz etmektedir. Öğrencilerin İngilizce yazmayı öğrenmesini kolaylaştırmak ve SRL becerilerini geliştirmek için, kendi yazma süreçlerini gözlemlemelerini sağlayan akran geribildirimi önemli bir aktivitedir. Dolayısıyla, bu çalışma, öğrencilerin SRL becerilerine ilişkin algılarını araştırmayı, İngilizce yazma derslerinde bilgisayar destekli anonim akran geribildirimi uygulamasının öğrencilerin SRL becerileri üzerindeki etkisini göstermeyi ve öğrencilerin geribildirim verici ve alıcı olarak deneyimlerini öğrenmeyi amaçlamaktadır. İlgili çalışma yarı deneysel bir araştırmadır ve veriler çevrimiçi SRL ölçeği ve yansıtıcı günlükler aracılığıyla hazırlık okulu öğrencilerinden toplanmıştır. Bağımlı örneklem t-testi ve yansıtıcı günlüklerin kodlanmasıyla veriler analiz edilmiştir. Sonuçlar, bilgisayar destekli anonim akran geribildiriminin öğrencilerin SRL becerileri üzerinde önemli bir olumlu etkisi olduğunu göstermiştir. Öğrencilerin bilgisayar destekli anonim akran geribildirimi deneyimlerine ilişkin olarak, ilgili çalışmanın dil performanslarını geliştirdiği, akranlarından öğrenmelerini ve öz değerlendirme yapmalarını sağladığı belirtilmiştir. Ancak verilen geri bildirime güvenmekte sorun yaşandığı ve öğrencilerin akranlarını gücendirme ve onları yanlış dönütlerle yanıltma konusunda endişelendiği ortaya çıkmıştır. Genel olarak, utanç, yorgunluk ve hayal kırıklığı gibi olumsuz duyguların yanı sıra eğlence, heyecan ve özgüven gibi olumlu duygular paylaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
The transition to emergency remote teaching (ERT) with the pandemic has entailed a computer-mediated learning environment in which students had to be responsible for their own learning by using self-regulated learning strategies (SRL). Considering the importance of SRL skills, it is crucial to employ different strategies to foster students' SRL skills, particularly in English writing. To facilitate students' learning of English writing and promote SRL skills during ERT, it is reasonable to adopt peer feedback allowing students to monitor their writing process. Thus, this study aims to investigate students' perceptions of SRL skills, show the impact of computer-mediated anonymous peer feedback intervention in English writing courses on students' SRL skills, and find out students' experiences as feedback providers and receivers. The study employed a quasi-experimental design, and data were collected from preparatory school students through an online SRL scale and reflective journals. The data were analyzed by administering paired samples t-test and coding the reflective journals. Results demonstrated that computer-mediated anonymous peer feedback has a significant positive impact on students' SRL skills. Regarding students' experiences with computer-mediated anonymous peer feedback, they stated that it contributed to their language performance and helped them learn from their peers and make self-evaluations. However, it was found hard to trust the given feedback. Moreover, students felt anxious of offending peers and misleading them with incorrect feedback. Overall, they shared both positive feelings such as entertainment, excitement, and self-confidence besides negative feelings such as embarrassment, exhaustion, and disappointment.