Beyaz eşya markalarının uluslararası pazarlara giriş stratejilerinin karşılaştırılması
Comparison of white goods brands' entry strategies into international markets
- Tez No: 741713
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHU ERGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Beyaz eşya pazarı, Küresel markalar, Rekabet gücü, Uluslararası pazara giriş stratejileri, White goods market, Global brands, Competitive power, Entry strategies to international market
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu çalışmada bir yabancı beyaz eşya markasının Türkiye beyaz eşya pazarına giriş stratejileri, ulusal markalarımızın yurt dışı pazarlara giriş stratejileri ile karşılaştırılmaktadır. Çalışmada incelenen yabancı marka küresel bir markadır. Küresel markalar dünya genelinde bilinirlikleri yüksek olan, küresel pazarlarda yüksek rekabet güçleri ile başarılı olan markalardır. Çalışmada, vaka analizleri ile önce yabancı markanın ve ulusal markalarımızın uluslararası pazarlara giriş stratejileri belirlenmiş, ardından yabancı marka ve ulusal markalarımızın stratejileri birbirleriyle karşılaştırılarak araştırmanın bulguları elde edilmiştir. Çalışmada incelenen dört marka da küresel, bölgesel ve yerel pazarlar için ayrı ayrı ve uygun stratejiler belirlemektedir. Araştırmanın bulgularına göre; markaların girmek istedikleri bir pazarla ilgili yapacakları kapsamlı araştırmalar isabetli kararı ve girilen pazarda başarıyı sağlamaktadır. Beyaz eşya markalarının küresel, bölgesel ve yerel pazarlar için ayrı ve uygun stratejiler belirlemeleri önem taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study a foreign white goods brand's entry strategies to Turkish white goods market is comparing with our national white goods brands' entry strategies to foreign markets. The foreign brand examined in the study is a global brand. Global brands are brands with high awareness around the world and are successful in global markets with their high competitive power. In the study, by case analyses first the entry strategies of the foreign brand and our national brands to international markets determined, then the strategies of foreign brand and our national brands compared with each other, in this way findings of the research obtained. All four brands examined in the study determine separate and appropriate strategies for global, regional and local markets. According to the findings of the research; Comprehensive researches that brands will do about a market they want to enter in it provide the right decision and success in the entered market. It is important for white goods brands to determine separate and appropriate strategies for global, regional and local markets.