Hareketli afişlerde hareket ile mesaj ilişkisinin değerlendirilmesi ve bir uygulama örneği
Evaluation of the relationship with message on moving posters and an application example
  1. Tez No: 745656
  2. Yazar: KÜBRA AYGÜN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEDA NUR ATASOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Afiş, Hareketli Afiş, Hareketli Grafikler, Yeni Nesil Afişler, Poster, Animated Poster, Animated Graphics, New Generation Posters
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Giresun Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Hareketli afiş, fotoğrafların, görüntülerin, metinlerin ve videoların belli bir plan ve bütünlük içerisinde, dijital ortamda hareketi sağlayacak sistematiğin ve bazen de ekstra hareketin algılanmasını kolaylaştıracak ses efektlerinin birleştirilmesiyle ve bunların belirli bir düzende tasarlanıp hazırlanmasıyla oluşturulan bir üretimin bütünüdür. Hareketli grafikler, günümüz tasarım dünyasında yaygın olarak kullanılan grafik tasarım ve animasyon kavramlarının bir sentezi durumundadır. Multidisipliner çalışmalar olmakla birlikte; Adobe Photoshop, Adobe After Effects, Adobe Premiere Pro, Adobe Animated, Maya, 3D Max, Cinema 4D, Moho, Nuke, Houdini, Maya, Syntheyes, DragonBones vb. destekleyici programlar vasıtasıyla tasarlanılabilirler. Ancak tasarımcı ya da animatör 'belirli bir yetkinliğe ulaşmadan' bu süreci tek başına çözümlemeye çalışırsa farklı problemler ortaya çıkmaktadır. Bu tez çalışması da, bu problemlerin en önemlisi olan 'hareket ve mesaj ilişkisi 'ne ışık tutmak için hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
An animated poster is a production that is created by combining photos, images, texts and videos with effects in a digital environment in a certain system and integrity, and is designed by combining motion effects and sounds and collecting them in a certain order. Animated designs are a synthesis of graphic design and animation concepts that are widely used in today's design world. As well as it is open to multidisciplinary studies; Adobe After Effects, Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro, Cinema 4D, Moho, Nuke, Houdini, Maya, Syntheyes etc. Supportive, DragonBones can be designed by using these programs. However, different problems arise if the designer or animator tries to solve this process alone without 'reaching a certain competence'. The thesis study sheds light on the relationship between movement and message, which is the most important of these problems.