Sinema filmlerine marka ve ürün yerleştirmede kullanılan yaklaşımlar: Türkiye ve Kırgızistan sineması üzerine bir inceleme
Approaches used in brand and product placement in cinema movies: A study on the cinema of Turkey and Kyrgyzstan
  1. Tez No: 745796
  2. Yazar: AISANA KASYMOVA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET SİNAN ERGÜVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Reklamcılık, Sahne ve Görüntü Sanatları, Public Relations, Advertising, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Marka ve ürün yerleştirme, Sinema filmleri, Türk sinema filmleri, Kırgız sinema filmleri, Marka ve ürün yerleştirme yaklaşımları, Brand and product placement, Cinema movies, Turkish cinema movies, Kyrgyz cinema movies, Brand and product placement approaches
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 359
Özet
Marka ve ürün yerleştirme; mal ve hizmetlerin tanıtımı, hedef kitleleri arasında farkındalık yaratma ve bunu arttırma çabasına yönelik olarak markaların bir bedel karşılığında çeşitli medya kanllarında yerleştirilmesidir. Bugünlerde önemi daha da artmış olan sinema filmleri üzerinde marka ve ürün yerleştirme, reklamcılar tarafından kullanılan güçlü bir araç haline gelmiştir. Tez çalışması için seçilen“Sinema Filmlerine Marka ve Ürün Yerleştirmede Kullanılan Yaklaşımlar: Türkiye ve Kırgızistan Sineması Üzerine Bir İnceleme”konusu doğrultusunda Türkiye ve Kırgızistan'ın sinema endüstrisindeki marka ve ürün yerleştirme uygulamasının yaklaşımları bağlamında bir inceleme ortaya konulmaktadır.
Özet (Çeviri)
Product placement is the promotion of goods and services, and the placement of brands in various media for a price, in an effort to create and increase awareness among target audiences. Product and brand placement on motion pictures, which have become more important these days, has become a powerful tool used by advertisers. The research is demonstrated in the context of approaches in product and brand placement practices in the film industry of Turkey and Kyrgyzstan in accordance with the topic chosen for thesis“Approaches Used in Brand and Product Placement in Cinema Movies: A Study on the Cinema of Turkey and Kyrgyzstan ”.