Examination of ontological security within security studies: A case study of the Ukraine and Russia conflict
Güvenlik çalışmaları içinde ontolojik güvenliğin incelenmesi: Ukrayna-Rusya çatışması örneği
- Tez No: 746092
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SERHUN AL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Ontolojik Güvenlik, Ukrayna-Rusya Çatışması, Ontolojik güvenlikte kaygı, Uluslararası ilişkiler teorilerinde güvenlik, İhtiyaçlar hiyerarşisi, Ontological Security, Ukraine-Russia Conflict, Anxiety in Ontological Security, Security in IR theories, Hierarchy of needs
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Geleneksel yaklaşımların güvenlik anlayışı nedir? Ontolojik Güvenlik Nedir? Nasıl ortaya çıktı ve Uluslararası İlişkiler disiplinine nasıl yayıldı? Bu yeni yaklaşımın klasik güvenlik anlayışlarından farkı nedir? Bu tez, Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Çalışmalarındaki Ontolojik Güvenlik çerçevesini, güvenlik kavramına yönelik daha ana akım yaklaşımlarla bağlantılı olarak açmakta ve tartışmaktadır. Rusya ve Ukrayna'yı inceleyerek, aralarındaki çatışma nedeniyle kendilerini olarak güvende hissedip hissetmediklerini incelemektir. Devletlerin sadece fiziksel güvenliği değil, ontolojik güvenliği de aradıklarını vurgular ve geleneksel güvenlik teorilerinden farklarının ne olduğunu açıklar. Bu çalışma hem Ontolojik Güvenliği açıklamayı hedeflemektedir hem de Ukrayna - Rusya çatışmasını güvenlik kavramları çerçevesinde bir örnek olarak değerlendirmeye çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
What is the security understanding of mainstream IR theories? What is Ontological Security? How did it emerge and how did it spread to the discipline of International Relations? How does this new approach differ from classical understandings of security? This thesis unpacks and discusses the Ontological Security framework in International Relations and Security Studies in relation to more mainstream approaches to the concept of security. By analyzing contemporary Russian – Ukrainian conflict, this thesis emphasizes that states are also searching for Ontological Security, not only Physical Security, and explains what is different from traditional security theories. Overall, this thesis provides a holistic framework of Ontological Security and analyzes it with the recent war in Ukraine as a result of Russian invasion.