An Analysis of the Refah Party in the framework of globalization, nationalism and Islam
Küreselleşme, milliyetçilik ve İslam özelinde Refah Partisi'nin bir analizi
- Tez No: 74783
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AYHAN AKTAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Türk Siyaseti, Refah partisi, Küreselleşme, Milliyetçilik, İslam, Turkish politics, Refah Party, Globalization, Islam, Nationalism
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
ÖZET KÜRESELLEŞME, MİLLİYETÇİLİK VE İSLAM ÇERÇEVESİNDE REFAH PARTİSİ'NİN BİR ÇÖZÜMLEMESİ Mehmet İlker Aycı Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans Temmuz 1998 Bu çalışmada, Refah Partisi küreselleşme, milliyetçilik ve İslam kavramlarıyla ilintili olarak sürmekte olan çeşitli tartışmalar kapsamında incelenmiştir. Bu anlamda, bu çalışma değişen dünya ve Türkiye konjünktürünün bir sonucu olarak Türkiye'nin siyasi ortamında Refah Partisini anlamaya yönelik bir çabanın sonucudur. Küreselleşme, milliyetçilik ve İslam kavramları ile bu kavramların etkileşimleri ve birleşimlerine ilişkin bir tartışmadan yola çıkarak bu çalışmanın ilerleyen bölümlerinde, Refah Partisi'nin bu bağlamdaki yeri araştırılmaktadır. Son kertede, bu çalışmada, ne kadar ayrı ve uzlaşmaz görünen kavramlara dayansa da, Refah Partisi'nin özgün, eklektik ve sorunlu bir siyasi varoluş biçimi ürettiği savlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ANALYSIS OF THE REFAH PARTY IN THE FRAMEWORK OF GLOBALIZATION, NATIONALISM AND ISLAM Mehmet İlker Aycı M. A. in Foreign Relations August 1998 In this study, the RP is analyzed in relation to a variety of current debates concerning globalization, nationalism, and Islam. In this, what is fundamentally aimed is the development of a particular understanding of the RP in the context of Turkish politics as a result of the changing conjuncture of both the Turkish and the world politics. After giving a concise account of a variety of concepts like globalization, nationalism, and Islam, as well as of the interactions and associations among these concepts, this study aims at a relocation of the RP in terms of these concepts. In the last instance, what is argued in this study is that the RP has produced an original, eclectic, and problematic way of political existence which is based on a variety of distinct and seemingly irreconcilable concepts.