Yatırım projelerinin finanasmanı /Irak şirketlerine uygulama (İlaç ve tıbbi malzemeler genel şirketi- Samarra/ Irak genel sigorta şirket durumu üzerinde bir çalışma)
Finance of investment projects/Application to Iraq companies (Pharmaceutical and medical equipment general company- Samarra/Iraq general insurance company status)
- Tez No: 754401
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. MERCAN HATİPOĞLU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İşletme, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Yatırım finans, şirket, proje, Investment finance, company, project
 - Yıl: 2022
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 102
Özet
Yatırım kararları, özellikle de finansman kararları, şirketlerin hayatı ve geleceği ile ilgili en önemli ve en tehlikeli kararlardan biri olarak kabul edilmektedir. Çünkü yatırım projeleri, iki finansman kaynağına bağlı olduğundan iç finansmana ve dış finansmana sahiptir. Kendi kendine yeterliliğe ulaşan üretkenliği artırarak toplumun tüm ekonomik hedeflerine ulaşmak için etkili bir araçtır. Bu çalışma, finansman yöntemlerini incelemeyi, her proje için en uygun yöntemi belirlemeyi, yatırım projelerine ve yatırımın en önemli unsurlarına ışık tutmayı ve ardından yatırım projesinin hayatta kalması ve büyümesinde finansmanın rolünü bilmenin yanı sıra bilmeyi amaçlamaktadır. Ardından, yatırım projesinin hayatta kalması ve büyümesinde finansmanın rolünü bilmek ve yatırım projelerinin finansmanını teşvik eden en önemli mekanizmaları bilmektir. Araştırma problemi, finansman kararının hizmet yatırım projeleri üzerindeki etkisinin izini sürmekti. Araştırmacı, sorunu tanımlamak ve tartışmak için konu literatürüne ve hem Türk hem de yabancı önceki çalışmalara atıfta bulunarak betimsel yaklaşımı kullanmıştır. Yatırım projeleri, araştırmacı birkaç varsayımda bulunmuştur. Bunlardan en önemlileri şunlardır: Finansmansız bir yatırım projesinin kurulması mümkün olmadığı için yatırım projeleri için finansman büyük önem taşımaktadır ve bu açıdan finansman kararı önem taşımaktadır. Araştırmacı, pratik uygulamayı, birincisi Irak sigorta şirketinin yatırım durumu ile ilgili ikincisi ise Samarra/Irak'ta bulunan ilaç firmasında bir yatırım kararının fizibilite çalışması olmak üzere iki ayrı uygulamada gerçekleştirmiştir.
Özet (Çeviri)
Investment decisions, especially financing decisions, are considered as one of the most important and dangerous decisions regarding the life and future of companies. Because investment projects depend on two sources of financing, they have internal financing and external financing. It is an effective tool to achieve all the economic goals of society by increasing productivity achieving self-sufficiency. This study aims to examine financing methods, to determine the most suitable method for each project, to shed light on investment projects and the most important elements of investment, and then to know as well as know the role of financing in the survival and growth of the investment project. Next is to know the role of finance in the survival and growth of the investment project and to know the most important mechanisms that promote the financing of investment projects. The research problem was to track the impact of the financing decision on service investment projects. The researcher used the descriptive approach, referring to the subject literature and previous studies, both Turkish and foreign, to describe and discuss the problem. Investment projects, the researcher made several assumptions. The most important of these are as follows: Since it is not possible to establish an investment project without financing, financing is of great importance for investment projects and in this respect, the financing decision is important. The researcher carried out the practical application in two separate applications, the first of which is the investment situation of the Iraqi insurance company and the second is the feasibility study of an investment decision in a pharmaceutical company located in Samarra / Iraq.