Belediyeler ve iklim değişikliği Bursa Büyükşehir Belediyesi örnek olay çalışması
Municipalities and climate change Bursa Metropolitan Municipality case study
- Tez No: 755047
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA DEMİRCİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Belediyeler, Kentsel İklim Değişikliği Yönetişimi, Azaltım, Uyum, İklim Değişikliği Politikaları, Local Governments, Municipalities, Urban Climate Change Governance, Mitigation, Adaptation, Climate Change Policies
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 185
Özet
Bu çalışmanın konusu Türkiye'de yerel yönetimlerin iklim değişikliği politikasıdır. Örnek olay çalışması olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi iklim değişikliği politikaları değerlendirilmiştir. Çalışma üç ana bölümden oluşmuştur. İlk bölümde arka plan olarak iklim değişikliği sorunu ortaya konmuştur. İkinci bölümde örnek olay çalışması için analiz çerçevesi oluşturulmuştur. Üçüncü bölümde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iklim değişikliği politikaları değerlendirilmiştir. Türkiye'de iklim eylemleri bakımından öncü belediyelerden biri olduğunu ortaya çıkarmıştır. Sonuç bölümünde çalışmanın temel bulguları ve politika tavsiyeleri yer almıştır.
Özet (Çeviri)
The subject matter of this study is the climate change policy of local governments in Turkey. The study evaluates the Bursa Metropolitan Municipality's climate change policies as a case study. The study consists of three main chapters. First chapter provides background on climate change problem. Second chapter the literature review containing the framework developed for the analysis of case study. Third chapter evaluates; the climate change policies of Bursa Metropolitan Municipality. The study finds out that the Bursa Metropolitan Municipality is one of the leading municipalities in terms of climate action in Turkey. Conclusion includes main findings of the study and policy recommendations.