Gençlik ve Spor Bakanlığında çalışan sportif eğitim uzmanlarının iletişim becerilerinin incelenmesi
Examination of communication skills of sports education experts vorking in the Ministry of Youth and Sports
  1. Tez No: 755264
  2. Yazar: MEHMET TEMİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖZDEN TAŞĞIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Spor, İletişim Bilimleri, Education and Training, Sports, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Gençlik ve Spor Bakanlığı, İletişim Becerileri, Sportif Eğitim Uzmanlarının, Ministry of Youth and Sports, Communication Skills, Sports Education Experts
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
İletişim sosyal bağlamda bir etkileşimi ve katılanların, bilgi üreterek birbirlerine ilettiklerini ve bu iletileni anlamaya yorumlamaya çalıştıkları bir süreçtir. Bu süreç tüm alanlarda önemli olduğu gibi kamu çalışanları içinde sor derece bir kavramdır. Kamu kurumların iletişim bir hiyerarşi biçiminde sağlandığı gibi dikel ve yatay iletişim ile sağlanır. Tüm bu karmaşık süreç içinde etkili iletişim sağlanması önünde birçok engel oluşmaktadır. Bu çalışma Gençlik ve Spor Bakanlığında çalışan sportif eğitim uzmanlarının iletişim becerilerinin (İB), iletişim önündeki engelleri ve iletişim becerilerinin çeşitli değişkenlere göre incelenmesi ve değerlendirilmesidir. Bu amaç doğrusunda araştırma evrenini Gençlik ve Spor Bakanlığında görev yapan 1210 Sportif Eğitim Uzmanından oluşmaktadır. Araştırmanın, örneklemini ise kolayda örneklem yöntemi ile seçilen 361 Sportif Eğitim Uzmanı oluşturmuştur. Kullanılan İBÖ ölçeği Bugay ve Owen tarafından geliştirilmiştir. Araştırma verileri Google form online anket yöntemi kullanılarak elde edilmiştir. Bu sonuçlara göre iletişim becerilerinin, cinsiyetlerine göre anlamlı farklılık görülmezken, Bekarların, 21-29 ve 30-39 yaş grubu, orta düzeyde yabancı konuşabilen ve 1-5 ve 6-10 yıl hizmet süresi olan çalışanların diğer gruplara göre daha yüksek iletişim beceri düzeyine sahip olduğu görülmüş
Özet (Çeviri)
Communication is an interaction in a social context and a process in which the participants produce and transmit information to each other and try to interpret this message. As this process is important in all areas, it is an important concept for public employees. Communication of public institutions is provided in the form of a hierarchy as well as vertical and horizontal communication. In this complex process, there are many obstacles to effective communication. This study is the examination and evaluation of communication skills (IA), barriers to communication and communication skills of sports education specialists working in the Ministry of Youth and Sports according to various variables. The research population consists of 1210 Sports Education Experts working in the Ministry of Youth and Sports. The sample of the study consisted of 361 Sports Education Experts selected by the convenience sampling method. According to these results, while there is no significant difference in communication skills according to their genders, Singles, 21-29 and 30-39 age groups, who can speak a medium level of foreign language and who have 1-5 and 6-10 years of service have a higher communication skill level than other groups. seen to be