الاغتراب في يتيمة ابن زريق البغدادي
Al-Ightrab in Shear Al-Yatimiyah Ibn Zuraiq al-Baghdadi
  1. Tez No: 755276
  2. Yazar: HUSSEN SLAHALDEEN HASAN HASAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HANAN AKKO
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Şiir, İgtrab, İbn Zureyk, albağdadi, Eleştiri, Şiir, İghtrab, İbn Zuraiq, albaghdadi, Eleştiri
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Arap Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Arap Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Yabancılaşıp gurbetçi olduğu yerde vefat eden şairin Endülüs'te geçim umuduyla Bağdat'tan ayrılıp dileğine gelen şairin hikayesini konu alan bir araştırma. Gurbetçi şiirlerinin prensesi olan yetim şiiri (40) satırda okuyan ve izin verenler için ağladı, ağladı ve hala söylüyor. Endülüs ve Abbasi döneminden günümüze göğüslerdeki muhafazası. Çağrılarını çıkarmaya çalıştık. Arap edebiyatında yabancılaşma ve yabancılaşma üzerine araştırmaların başlangıcını dilsel ve deyimsel olarak ele alan bölümlere dağıtın ve ardından şairin yaşamının doğum yeri açısından bir özetini verin. yabancılaşma içinde ölümüne kadar. Araştırma, ilki bireyin hayatındaki en önemli etki olarak kabul edilen sosyal yabancılaşmanın olumsuz ya da olumlu olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Şair ve toplumu arasındaki manevi ilişki duygusal yönden ve ne gibi sonuçlar doğurmaktadır? bundan uyumluluk veya uyumsuzluk ve ardından memnuniyet ve reddedilme tarafından takip edilen bir aidiyet duygusundan. Araştırmada İbn Züreyk el-Bağdadî'nin şiirleri, çağdaşı ve kendisinden sonra gelen şairlerin çok sayıda mecmua ve şiirleriyle mukayese edilmiştir.
Özet (Çeviri)
A research that deals with the story of the poet who was alienated and then died where he was expatriate. He left Baghdad in the hope of finding a living in Andalusia, so his wish came. His orphaned poem, which is the princess of expatriate poems in (40) lines, cried and cried for those who read it and allowed it, and she is still uttering it. Andalusia and its preservation in the breasts from its Abbasid era to the present day. We have made an effort to extract the connotations of alienation in its social, emotional and psychological forms, and distribute them to sections dealing with the beginning of the research on alienation in Arabic literature and alienation, linguistically and idiomatically, and then giving an overview of the poet's life in terms of place of birth until his death in alienation. The research deals with three chapters, the first of which is social alienation, which is considered the most important influence in the life of the individual, negatively or positively. The spiritual relationship between the poet and his society from the emotional side, and what results from this from compatibility or dissonance and a feeling of belonging, which is followed by satisfaction and rejection. Also in the research, the poetry of Ibn Zuraiq Al-Baghdadi was compared with a large number of collections and poems of poets who were contemporary with him or after him.