The international community role toward insecurity and narcotics in Afghanistan (2001-2021)
Afganistan'da güvensizlik ve narkotik konusunda uluslararası toplumun rolü (2001-2021)
  1. Tez No: 756648
  2. Yazar: AHMAD SHAKER AHMADI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YILMAZ BİNGÖL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Afghanistan, insecurity of Afghanistan, international community institutions, narcotics trade, Taliban administration
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu, uluslararası toplum kurumlarının Afganistan'ın güvensizliği üzerindeki rolünü ve Afganistan'da uyuşturucunun yayılmasının etkisini, Taliban ve 2001'den 2021'e kadar Afganistan'ın önceki hükümeti ile bağlantılı olarak araştıran nitel bir araştırmadır. Afganistan'da uyuşturucunun yayılması, bu araştırmanın yapılmasına yol açan sorun ifadesiydi. Araştırma soruları şunlardır. Afganistan'ın güvenlik tehditleriyle mücadelede uluslararası toplumun rolü nedir? Terörle mücadelede uluslararası toplumun rolleri nelerdir? Uyuşturucunun yayılmasıyla mücadelede uluslararası toplum kuruluşlarının işlevleri nelerdir? Uluslararası toplumun girişimleri ve misyonun Afganistan'ın güvenlik tehditleriyle yüzleşmede başarısız olması gibi hipotezler oluşturulmuş, uluslararası toplum Afganistan'ın güvenlik tehditleriyle yüzleşme misyonunu başarıyla gerçekleştirmiş, uluslararası toplumun Afganistan'daki terörle mücadeledeki uygulaması gibi hipotezler oluşturulmuştur. Afganistan'da uluslararası sistemde anarşizm ve terörün bir araç olarak kullanılması gibi zorluklarla karşı karşıya kalmış ve bu mücadelede uluslararası toplum muhtemelen başarısız olmuştur. fiili uygulamadan ziyade propaganda yönü, aksi takdirde Afganistan'da narkotik ekimi ve tüketimi en düşük orana düşürülürdü. Araştırmanın analizi, uluslararası toplumun ve Taliban hükümetinin Afganistan'da güvenliği ve narkotiklerin yayılmasını kontrol edemediğini ve koruyamadığını ortaya koydu.
Özet (Çeviri)
This qualitative research investigates the role of the international community institutions on the insecurity of Afghanistan and the effect of the spreading of narcotics in Afghanistan in connection with the Taliban and the previous government of Afghanistan from 2001 to 2021. The existence of insecurity and the spreading of narcotics in Afghanistan was the problem statement that led to conducting this research. The research questions are. What is the international community‟s role in confronting the security threats of Afghanistan? What are the roles of the international community in the fight against terrorism? What are the functions of the international community institutions in combating the spreading of narcotics? The hypotheses have been created, such as the international community‟s initiatives and the mission failed in confronting the security threats of Afghanistan, the international community has successfully achieved its task of confronting the security threats of Afghanistan, the international community's implementation in the fight against terrorism in Afghanistan has faced challenges such as anarchism in the international system and the use of terrorism as a tool in Afghanistan, and in this fight, the international community has probably failed. The actions of the international community in the fight against narcotics in Afghanistan are likely to have a propaganda aspect than actual implementation. Otherwise, the cultivation and consumption of narcotics in Afghanistan would have declined to the lowest rate. The analysis of the research revealed that the international community and the Taliban government failed to control and maintain security and the spreading of narcotics in Afghanistan.