A qualitative and quantitative evaluation of the implementation ofNABERS & DfP schemes in the UK
Birleşik Krallık'ta NABERS (Ulusal Avustralya Yapılmış Çevre Derecelendirme Sistemi) ve DfP (Performans için Dizayn) planlarının uygulanmasının niteliksel ve niceliksel olarak değerlendirmesi
  1. Tez No: 757568
  2. Yazar: BERKEHAN ÜLKER
  3. Danışmanlar: DR. ESFANDİAR BURMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Çevre Mühendisliği, Engineering Sciences, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Building, Energy, Efficiency, NABERS, Design for Performance, Performance gap
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: University of London - University College London
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Etkili politikalar uygulayarak binalarda enerji kullanımını azaltmak, birçok hükümet için önemli bir hedef olmaktadır. Ancak, varlık derecelendirmelerini kullanan bina enerji değerlendirme planlarının dizayn edildiklerini tam olarak sağlamadığı belirgin hale gelmiştir. Halbuki, ölçülen bina enerji kullanımını kullanan performansa dayalı planlar, performans açıklıklarına karşı daha iyi performans gösterdikleri için popülerlik kazanmakta olduğu gibi görünmektedir. Birleşik Krallık, DfP (Performans için Dizayn) girişiminin yanı sıra performansa dayalı bir program olan NABERS'i (Ulusal Avustralya Yapılmış Çevre Derecelendirme Sistemi) özel ofis sektöründe deneyen en son ülkelerden birisi olmuştur. Bu çalışmada, DfP pilot projelerinden birisi olan bir vaka incelemesi olan nitel bir araştırmayı kapsamaktadır ve proje ekibinden DfP çerçevesinin performans açıklığını azaltmak için nasıl dizayn edildiğini değerlendirmek için geri bildirimini soruşturmaktadır. Buna ilave olarak, potansiyel iyileştirme fırsatlarını araştırmak için Birleşik Krallık'taki (n:2581) ve Avustralya'daki (n:428) kamu ofis binaları arasında bir derece günü standartlaştırılmış EUI karşılaştırması yapılmıştır. Bina enerji değerlendirme çerçevelerinin nasıl inşa edildiğini anlamak, politikayı daha doğru bir şekilde bilgilendirmek için çok önemli olmaktadır. Nicel analiz sonuçları, Birleşik Krallık'taki kamu ofis binalarının derece günü standartlaştırılmış EUI'sinin, Avustralya'daki NABERS binalarındaki (kamu ve özel) ofis binaları ile hemen hemen aynı düzeyde performans gösterdiğini ortaya koymuştur. Nitel analiz sonuçları, DfP, teşvikler, piyasa farkındalığı vb. gibi ilave destekleyici mekanizmaların yanında NABERS gibi performansa dayalı planların büyük oranda uygulanmasından yana olmuştur. Bunun yanında, varlık derecelendirme yaklaşımına sahip planlar, performansa dayalı planlardan büyük ölçüde öğrenebilmekte ve gelecekte gelişebilmektedir.
Özet (Çeviri)
Reducing energy use in buildings by introducing effective policies is a major goal on many governments. However, it became apparent that building energy assessment schemes that utilize asset ratings did not quite deliver what they were designed to. Whereas performance-based schemes, which use measured building energy use, seem to be gaining popularity as they are performing better against the performance gap. The UK has been one of the latest countries to trial a performance-based scheme, NABERS (National Australian Built Environment Rating System) alongside DfP (Design for Performance) initiative in the private office sector. This study incorporates a qualitative research, a case study that is one of the DfP pilot projects, and inquires feedback from the project team to assess how the DfP framework is designed to reduce performance gap. In addition, a degree-day normalized EUI comparison between public office buildings in the UK (n:2581) and Australia (n:428) was made to investigate potential improvement opportunities. It is crucial to understand how building energy assessment frameworks are constructed in order to inform policy more accurately. The quantitative analysis results revealed that degree-day normalized EUI of public office buildings in the UK performed almost the same as the (public and private) office buildings in Australian NABERS buildings. The qualitative analysis results were highly in favor of implementing performance-based schemes such as NABERS, alongside additional supportive mechanisms such as DfP, incentives, market awareness etc. And also, schemes with asset rating approach could greatly learn from performancebased schemes and improve in the future.