An Entropy based discretization of continuous features
Sürekli niteliklerin entropi tabanlı ayrıklaştırılması
- Tez No: 75829
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET R. TOLUN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Discretization, Supervised Learning, Minimum Description Length IV
 - Yıl: 1998
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 59
Özet
Bu tezde sürekli değerli niteliklerin ayrık hale dönüştürülmesi için yeni bir metot sunulmaktadır. Sunulmakta olan metot ayrım noktalarını bulmak için nitelik lerdeki sürekli verilerin dağılımı ve entropi ölçülerini kullanmaktır. Kötü ayrım noktalarının seçimini engellemek için entropi minimizasyonu dolaylı olarak kul lanılmaktadir. Niteliklerin ayrık bir hale getirilmesi sonucunda, niteliklerin alt kümelerinin seçimi de yapılmış olur. Bunun için kesikli hale getirme işlemi dışında başkaca bir işlem uygulanmamaktadır. Tasarlanan metot uygulanmış ve sonuçlarının uygulanabilirliğini görmek için değişik kümelerde deneyler gerçekleştirilmiştir. Sonuçlar doğruluk değerlerinin oldukça arttığını göstermiştir.Farklı yönlendirmeli öğreniciler kullanılarak sunulan metotun sonuçlarının is tikrarlı olduğu gösterildi. Bu sonuç uygun niteliklerin alt kümesinin oluşturulması ile sağlandı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ENTROPY BASED DISCRETIZATION OF CONTINUOUS FEATURES Orhan, Gökhan M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet R. Tolun January 1998, 49 pages In this thesis, a new method for the discretization of continuously valued at tributes is presented. The presented discretization method use distribution of continuously valued data and entropy measure to determine cut points. In order to avoid bad cut points the entropy minimization is used implicitly. As a result of discretization, the feature subset selection is also performed. Attributes which are not partitioned by the discretization algorithm are ignored. Because of the static discretization nature, one pass is performed for each continuously valued attributes. The suggested algorithm requires only one pass for the discretization and feature subset selection. The new discretization algorithm has been implemented and experiments have mbeen performed in several domains to measure the applicability of the method. The results has shown a considerable increase on the accuracies. Using different supervised learners, it has been also observed that datasets discretized by the proposed method generate quite consistent results.