Refurbishing, calibration and testing of the mechanical balance system of Ankara wind tunnel
Ankara rüzgar tüneli mekanik balans sisteminin donatılması, kalibrasyonu ve testi
  1. Tez No: 75922
  2. Yazar: BURHAN ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NAFİZ ALEMDAROĞLU, DOÇ. DR. ŞERİF KAVSAOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Rüzgar Tüneli, Mekanik Balans Sistemi, Aerodinamik Kuvvet ve Momentler, Wind Tunnel, Mechanical Balance, Aerodynamic Forces and Moments IV
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
öz ANKARA RÜZGAR TÜNELİ MEKANİK BALANSININ DONATILMASI, KALİBRASYONU VE TEST EDİLMESİ Şahin, Burhan Yüksek lisans, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu Ortak Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet Kavsaoğlu Temmuz 1998, 1 12 sayfa Bu çalışmanın konusu, Ankara Rüzgar Tüneli mekanik balansının çalışma prensiplerini anlamak, tamirat ve onarımını yapıp çalışır bir duruma getirdikten sonra, kalibrasyonunu yapmak ve daha sonra da gerçek bir deney ile performansını ortaya çıkarmaktır. Tezde ayrıca, kalibrasyon ve gerçek ölçümlerdeki hata kaynakları da vurgulanmaktadır. Tez, mekanik balans sistemin iyileştirilmesi için öneriler sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT REFURBISHING, CALIBRATION AND TESTING OF THE MECHANICAL BALANCE SYSTEM OF ANKARA WIND TUNNEL Şahin, Burhan M.Sc, Department of Aeronautical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu Co-Supervisor:Assoc. Prof. Dr. Mehmet Kavsaoğlu July 1998, 112 pages The subjett of this thesis is to understand the operational principles of the mechanical balance system of Ankara Wind Tunnel (AWT) and then refurbish it, to bring to a functional state, followed by its calibration and finally demonstrating its performance by measuring the aerodynamic forces and moments on a model. The thesis also indicates the sources of errors that are encountered while performing its calibrations and realizing measurements with this system. The thesis also provides suggestions for future improvements of the mechanical balance system. Ill