Yarı β -kuvvetli artan diziler üzerine
On quasi β -power increasing sequences
- Tez No: 759242
- Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET ÖZARSLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Yarı - kuvvetli artan dizi, Sonsuz seriler, Riesz ortalaması, Mutlak matris toplanabilme, Quasi-power increasing sequence, Infinite series, Riesz mean, Absolute matrix summability
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
Bu tez çalışması beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, yapılan araştırmanın amacı ve önemi verilmiştir. Ek olarak tez çalışmasında kullanılacak olan tanım, teorem ve lemmalar teşkil edilmiştir. İkinci bölümde, yöntem, materyaller, verilerin toplanması ve analizi ifade edilmiştir. Üçüncü bölümde, yarı - kuvvetli artan dizi kullanılarak sonsuz serilerin toplanabilmesi ile ilgili üç teorem ifade edilip ispatlanmıştır. Dördüncü bölümde, sonsuz serilerin toplanabilmesi üzerine üç genel teorem ifade edilip ispatlanmıştır. Beşinci bölümde ise, yapılan tez çalışmasıyla ilgili sonuçlar ve önerilere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The thesis consist of five chapters. In first part, the purpose with importance of the research were given. In addition, definitions, theorems and lemmas used in the thesis study have been established. In the second part, methods, materials, data collection and analysis were explained. In the third chapter, three theorems related to summability of infinite series using quasi -power increasing sequence are stated and proved. In the fourth chapter, three general theorems on summability of infinite series were stated and proved. In the fifth chapter, the results and suggestions related to the thesis study are given.