Constructional analysis of Hereke section of İzmit ater supply project by using GIS techniques
İzmit su temin projesi, Hereke Bölgesinde CBS teknikleri kullanarak inşaat işlerinin analizi
  1. Tez No: 75927
  2. Yazar: BÜLENT HAMURCULU
  3. Danışmanlar: DR. BAHATTİN COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), İzmit Su Temin Projesi, Hereke Bölgesi, Boru Hattı İnşaatı, Denetleme, İdare, Analiz vı, Geographic Information Systems (GIS), limit Water Supply Project, Hereke Section, Pipeline Construction, Monitoring, Manipulation, Analysis. IV
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 169
Özet
öz İZMİT SU TEMİN PROJESİ, HEREKE BÖLGESİNDE CBS TEKNİKLERİ KULLANILARAK İNŞAAT İŞLERİNİN ANALİZİ HAMURCULU, Bülent Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Danışmanı: Dr. Bahattin Coşkun Yardımcı Tez Danışmanı: Doç. Dr. Dr. Kamil Eren Eylül 1998, 155 sayfa izmit Su Temin Projesi içinde yer alan örnek bir bölgenin boru hattı inşaatı faaliyetlerine Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) tekniklerini uygulamak için bir çalışma yapılmıştır. CBS ile ilgili literatür araştırması bu çalışmanın kapsamında yer almaktadır. Geleneksel inşaat sahalarında, yapılan işlerin denetlenmesi ve analizi hala önemli bir problem olarak ortadadır. Özellikle büyük inşaat projelerinde iş hacminin büyük olmasından dolayı iyi bir kontrol mekanizması kurulması önem kazanmaktadır. Tez çalışmasında faydalanılan CBS değişik kaynaklardan elde edilen büyük hacimlerdeki uzaysal ve tanımsal donelerin entegrasyonu ve analiziyle ilgili problemleri çözmekte yeterli bir performans sergilemektedir.CBS teknolojisi hızlı erişim ve idare mekanizmalarıyla işlerin denetlenmesi ve analizi için imkan sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONSTRUCTIONAL ANALYSIS OF HEREKE SECTION OF İZMİT WATER SUPPLY PROJECT BY USING GIS TECHNIQUES HAMURCULU, Bülent M.Sc, Department of Civil Engineering Supervisor: Dr. Bahattin Coşkun Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Kamil Eren September 1998, 155 pages A study is carried out to present and apply Geographic Information Systems (GIS) techniques to a sample section of pipeline construction works for monitoring and analysis in İzmit Water Supply Project. A brief review of the literature concerning the GIS, is included in the scope of the study. In conventional construction sites monitoring and analyzing the construction works is still a major problem. Especially in large construction projects, a good control mechanism gains importance because of the large amount of works. GIS technology used in this study, provides adequate capabilities for solving problems, which involve the integration and analysis of large volumes of spatial and descriptive data from a variety of sources. inGIS technology also helps the monitoring and analyzing of the construction works with a mechanism for rapid retrieval and manipulation capability.